DOLAR 32,4317
EURO 34,7477
ALTIN 2.441,58
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 83 milyona mektup

23.05.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Damla Peker’in haberine tarafından mektupta, ödenti, prim, taksit ertelemeleri ve finans kolaylıkları gibi desteklerle, salgın sürecinde 240 milyar lira kaynağı milletin emrine sunduklarını belirten Erdoğan “İnşallah salgın sonrası siyasi ve idareli olarak bitmiş yapılanacak dünyada, Türkiye’nin gücünü, zenginliğini ve refahını çok daha yükseklere taşıyacağız” dedi.

Salgın sürecinde herkesin engebeli bir imtihandan geçtiğini gösteren Erdoğan, mektubunda şu sözlere yer verdi:

“Mart ve Nisan aylarımız tedirgin bir şekilde geçerken; mayıs ayında yavaş yavaş diğer ülkelerle birlikte normalleşme adımlarını atmaya başladık. Türkiye bu engebeli sınavı çok iyi veriyor. Defalarca birlikte dikkatli davranırsak bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağımız muhakkaktır.

Salgın döneminde ülkelerin birçok içe kapanıp ellerindeki sınırlı imkânlara sıkı sıkıya sarıldılar. Türkiye olarak biz, kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde öyle fazla dost ve kardeş ülke halkına da yardımda bulunduk. Küresel dayanışmanın bolca sözünün edilip fiiliyata dönüştürülmediği bir dünyada, Türkiye olarak insanlığımızı gösterdik. ‘İnsanı yaşat oysa devlet yaşasın’ anlayışıyla, takriben 10 milyon vatandaşımıza 12 milyar lirayı bulan karşılıksız kaynak aktardık. İnşallah salgın sonrası siyasi ve idareli olarak yeniden yapılanacak dünyada, Türkiye’nin gücünü, zenginliğini ve refahını fazla daha yükseklere taşıyacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.