DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir’de

04.08.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nin haberine göre kritik toplantının gündemi terfiler ve atamalar olacak. Kuvvet Komutanlarının son durumu da değerlendirilerek karar verilecek.

Toplantı öncesi YAŞ üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan Atatürk mozalesine çelenk bıraktı.

Erdoğan’ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Heyet, Mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

BAŞKAN ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI

Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni işaret ettiğin şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına, milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor. Ruhun şad olsun.”

ORGENERAL GÜLER’İN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

YAŞ toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görevine devam etmesi bekleniyor. Güler, yaş haddini ve bekleme süresini henüz doldurmadı.

ÜMİT DÜNDAR’IN DURUMU DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda bir diğer görüşülecek konu Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın emekliliğe sevki olacak. Dündar görev süresi ve yaş haddini doldurdu. Dündar göreve devam mı edecek yoksa emekli mi olacak, toplantıdan sonra belli olacak.

HAVA VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLARININ GÖREV SÜRESİ UZATILACAK MI?

Geçen yılki Şura’da görev süreleri birer sene uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilgili karar verilecek.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ: TERFİLER VE ATAMALAR

YAŞ toplantısının en önemli gündem maddesi atamalar ve terfiler olacak. YAŞ kararları kapsamında bazı korgenerallerin de bir üst rütbeye terfi etmesi bekleniyor.

Öte yandan kadrosuzluktan emekliye sevk edilecek olanların durumları da görüşülerek karara bağlanacak.

YAŞ TOPLANTISINA KİMLER KATILACAK?

Erdoğan’ın başkanlık edeceği kritik YAŞ toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma, Adalet, Dışişleri, İçişleri, Hazine ve Maliye, Milli Eğitim Bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katılacak.

YAŞ’ta alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.