DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel finans araçları üzerinden kurulan tuzakları boşa çıkardık

30.09.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ”Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk. Aldığımız tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dolmabahçe Ofisi’nde Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde konuştu.

”YAPTIĞIMIZ İŞ KENDİMİZE YENİ BİR YOL ÇİZMEK”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Yaşanan her küresel kriz bizim yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğunu teyit etmiştir. Bizim yaptığımız Amerika’yı yeniden keşfetmek değildir. Yaptığımız iş dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeleri imkanlarımızı en doğru şekilde analiz ederek kendimize yeni bir yol çizmek olmuştur. Salgınla başlayıp savaşla genişleyen küresel ekonomik kriz karşısında sergilediğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi ispatladık.

”KENDİ ÖZGÜN EKONOMİ MODELİMİZİ OLUŞTURDUK”

Açıkça itiraf etmek isterim ki; ülkemize karşı haksız şekilde uygulanan siyasi ve ekonomik yaptırımlar bizi bu yolu aramaya mecbur bırakmıştır. Ekonomi politikamızı bu tuzaklardan kendimizi kurtarabilmek için ayrıştırdık. Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk.

”ÜLKEMİZE YÖNELİK SENARYOLARIN SON SAHNESİ EKONOMİK YIKIM ÜZERİNE”

Türkiye yeni bir cumhuriyete geçerken en çok ekonomi politikalarını oluşturmakta zorlanmıştır. Ülkemize yönelik senaryoların son sahnesi ise ekonomik yıkım üzerine kurulmuştur.

”TUZAKLARI BOŞA ÇIKARDIK”

Aldığımız tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Elbette bu süreçte aldığımız yaralar da var. Döviz kuru operasyonlarının yol açtığı sıkıntıları, alternatif yöntemlerle çözüme kavuşturduk.”

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.