DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Cuma coşamadık, her gün cumartesi gibi oldu Müzik dinleme eğilimleri ile ilgili bir rapor yayınladı ve değişimi fiziksel bir şekilde karşımıza çıkarmış…

10.06.2020
A+
A-

Corona virüs salgını sırasında müzik dinleme eğilimleri de yükselişe geçti. Hatta Deezer müzik dinleme eğilimleri ile ilgili çalışmasında, Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte müzik dinleme oranının yüzde 18’e yükseldiğini açıkladı.

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede Şubat- Mayıs aylarındaki müzik dinleme eğilimleri şöyle:

Türkiye’de müziğin en fazla dinlendiği saatler sabahtan 08:00 – 09:00 arasındaydı. Ancak, salgın ile birlikte bu 12:00 13:00’a kaydı. Hafta sonları ise kullanıcılar müziği öğleden sonra dinliyor. Normalde “Cuma günleri” müzik dinleme sürelerinde görülen boy, sosyal aktivitelerin durması ile değil oldu. En çok müzik dinlenilen saatler ve müzik dinleme yoğunluğu açısından bakıldığında birincil kere her günün birbiriyle aynı görünüme sahip olduğu uyarı çekti.

İçeriklerin tüketiminin sabah öğlene kaymasının yanına hafta içi ve hafta sonu arasındaki arasındaki fark da kapandı. Her gün cumartesi gibi görünmeye başladı.

Globalde, karantina ile birlikte kullanıcıların ilk eğilimi daha az müzik kulak vermek olsa da bu akım ilerleyen zamanda baştan arttı. Ülkemizde ise kısıtlamalarla birlikte müzik dinleme oranı yüzde 18 arttı.

Mobil cihazda müzik dinlemek hala popüler

Dışarı çıkamamak doğrusu konut cihazlarının kullanımını artırdı lakin mobil cihazlardan mğzik dinleme eğilimi değişmedi.

Müziğin mobilden dinlenme oranı az daha yüzde 83. Akıllı TV’ler zeki hoparlörlerle birlikte en çabuk çıkış yapan aygıt olurken, tablet ve PC’lerde de kayda değer bir yükselme gözlendi. Akıllı TV’den müzik dinleme oranı yüzde 190 arttı, tablette ise bu çoğaltma yüzde 63 seviyesinde. Ayrıca akıllı hoparlörde bu oran yüzde 512.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.