DOLAR 32,3619
EURO 34,5685
ALTIN 2.375,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

CS:GO kaynak kodları sızdırıldı! Valve açıkladı Sızdırılan Counter Strike Global Offensive kaynak kodları oyun dünyasını ayağa kaldırdı. Valve’dan beklenen…

23.04.2020
A+
A-

Gün geçtikçe popülerliğini artıran başarılı yapımın dertleri bitmiyor. ara sıra hileler ile gündeme gelen CS:GO, oyuncuları memnun edemeyen oyun içi dengelemeler yüzünden de fazla konuşuluyor.

Çevrimiçi birinci kişi nişancı kategorisinde yer alan oyunun başlıca yapımcısı Valve, geçen ay hemen olan oyuncu sayısı konusunda yeni bir rekor kırıldığını açıklamıştı. Hevesi kursağında kalan tecrübeli şirket, sızdırılma olayına karşı çıktı.

Team Fortress 2 ile aynı kaderi yaşayan CS:GO, oyuncularını endişelendirdi. Kaynak kodlarının sızdırılması, birçok kişinin kendi güvenliği için telaşlanmasına sebep oldu. Bu karışıklık ortamı, Valve’ın bir projesini geçici olarak durdurdu.

CS:GO için açılan resmi Twitter hesabından konu ile ilgili bir izah etme yapıldı. Yayımlanan yorumlama metninde epeyce sakinleştirici olan bir dilin var olması uyarı çekti. Valve’ın paylaştığı mesajda şu satırlar yer aldı:

“Sızdırılan kodu inceledik. Aslında 2018 yılında sızdırılmış olan ve 2017 yılında partnerlerimize verdiğimiz sınırlı bir CS:GO motorunun oluşturduğu birikimlerin (kodların) yer aldığı bir paylaşımın baştan paylaşıldığına inanıyoruz. Bu açıdan baktığımızda kaygılanmak ya da mevcut güncellemelerden kaçınmak için herhangi bir sebep bulamadık.”

We have reviewed the leaked code and believe it to be a reposting of a limited CS:GO engine code depot released to partners in late 2017, and originally leaked in 2018. From this review, we have anekdot found any reason for players to be alarmed or avoid the current builds.

— CS:GO (@CSGO) April 22, 2020

SteamDB’nin operatörlüğünü yapan Pavel Djundik de Valve’ın görüşlerini savunuyor ve sızdırılan herhangi bir kodun hilecilere çok az yardım edebileceğini düşünüyor. Valve bu noktada CS:GO oyuncularının yalnızca resmi Valve sunucularında oynamasını istiyor.

Birli always, playing on the official servers is recommended for greatest security.

— CS:GO (@CSGO) April 22, 2020

 

Son olarak Valve, kendi oyuncularına orijinal sunucuları kullanmayı nasihat ediyor. Bu durum için endişeli olmayan işyeri, acele bir durumda yeni bir güncelleme yayımlayacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.