DOLAR 32,3452
EURO 34,9193
ALTIN 2.400,05
BIST 10.203,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“COVID-19Salgını Sonrası Eğitimde Alınacak Tedbirler ve Uygulamalar Rehberi” hazırlandı

14.05.2020
A+
A-

Yeni Koronovirüs (COVID-19) salgını sonrası tüm sektörlerde olduğu gibi eğitimde de yeni bir armoni oluşturma süreci konuşuluyor. Okulların ve öğrencilerin hijyen, sosyal uzaklık kuralları çerçevesinde öğrenimlerine devam etmeleri için çeşitli önlemler alınması planlanıyor. Uğur Okulları, ayrıntılı bir egzersiz hazırlayarak “COVID-19 Salgını Sonrası Eğitim ve Öğretimde Alınacak Tedbirler ve Uygulamalar Rehberi”ni yürürlüğe koydu ve okullarını bu rehberdeki yönergeler ile her tarafta kurgulamaya başladı. Rehber, okulun her alanı, okula geliş ve gidişin her aşaması için keza oluşturulmuş önlemleri ve uygulamaları kapsıyor.

“Veli, mektep ve öğrenciler için bambaşka incelemeler yapıldı”

Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, okul personelinin sağlığının tüm konulardan daha öncelikli olduğunu dile getiren Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Genel Müdürlük birimleri olarak kapsamlı bir rehbere imza attıklarını dile getirdi. Evden başlayıp okula geliş yolculuğunu da kapsayacak her aşamayı rehbere dahil ettiklerini bildiren Kulaberoğlu, “COVID-19 salgınına karşı Uğur Okulları’nda alınması gereken tebdirlerin belirlenerek hastalığın okullarımızda yayılmasının önlenmesi nedeniyle hazırladığımız detaylı rehberimiz 150 maddeden oluşuyor. Öğrencilerimizin, okula geliş- gidişinde, okulda olduğu anlarda temas ettiği her alanı ve herkesi düşünerek çalışmamızı detaylandırdık. Velilerimizin evlerde alabilecekleri önlemleri de sürece dahil ettik” dedi.

“Servis araçlarından yemekhaneye dek her bölge için hem önlemler alınacak”

Her alan için özenle çalışıp ayrı ayrı önlem maddeleri oluşturduklarını kaydeden Kulaberoğlu, “Servis araçlarımız, mektep girişleri, sınıfların içleri, öteki derslik alanlarımız, yemekhane, kantin, tuvalet ve duş alanları, bahçemiz ve açık alanlar, iki taraflı tatbik alanları,laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu, öğretmenler odası gibi okuldaki her bedensel ortamımıza özel tebdirlerimizi hazırladık ve uygulayacağız. Okulumuza gelecek personelimiz, ziyaretçilerimiz, velilerimiz bu kurallar dahilinde gelebilecek” şeklinde konuştu.

Önlemlerle ilgili örnekleri de aktaran Kulaberoğlu Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemleri dikkate aldıklarını dile getirdi. Kulaberoğlu, “Maske, alev ölçer, dezenfektan ve sosyal mesafe gibi artık yeni düzenimizin en başında bulunan maddeleri her alanda, sürekli uygulayacağız. Öğrenci servislerimizin mevcudunu sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak her yerde düzenleyeceğiz. Keza servis keza okul araçlarımızın hijyeni fazla sık aralıklarla yapılacak. Okulun merdivenleri yalnızca çıkış ve yalnızca iniş merdivenleri olarak ayrılacak ve temas azaltılacak. Lobi alanlarındaki veli oturma alanları kaldırılacak. Kargolarımız dahi dezenfekte edilip personelimize teslim edilecek” dedi. Kulaberoğlu, Sıhhat Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun sürece dair alacağı yeni kararlar ve önlemler olması halinde tüm Uğur Okulları’na bu önlemlerin hızlıca entegre edileceğini de aktardı.

“Sınıflara yeni düzen geliyor”

Sınıflarda yeni oturma düzeni oluşturulacağına uyarı çeken Kulaberoğlu; “Sosyal mesafe kuralına kadar oturma düzeni oluşturuyoruz. Ders esnasında sınıf kapıları açık olacak, öğrenciler ve öğretmenler maskeli olacak, öğretmenimiz siperlik de takacak. Ders öncesi, ders esnası ve ders sonrası almak üzere her durum göz önünde bulundurularak tebdirler alınacak ve takibi yapılacak. Havalandırma hem okulda ayrıca servislerde klima ile yok doğal yollarla sağlanacak. Pencereler açık kalacak, sınıflar ayrıca gece keza gündüz ahenkli olarak havalandırılacak. Teneffüsler her sınıf kademesi öbür kullanacak şekilde kurgulanacak” şeklinde konuştu. Yemekhanede de bütün hijyen kuralları gözetilerek ve yemeğe çıkış saatleri planlanarak hizmet verileceğini belirten Kulaberoğlu, menülerin salgın döneminde bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde düzenleneceğini de ekledi.

Bütün öğrencilere ve çalışanlara virüs, Covid-19 hastalığı, virüsün yayılması ve korunma/koruma konusunda eğitimler verileceğini de belirten Kulaberoğlu, Tebdirler ve Uygulamalar Rehberi’nin 44 ildeki 109 Uğur Okulları şubesine de uygulanmak üzere gönderildiğini dile getirdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.