DOLAR 32,5195
EURO 34,7843
ALTIN 2.502,09
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Covid-19 Türkiye Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme

30.06.2020
A+
A-

İlerleyen aşamalarda nasıl gelişmelerin beklendiği ve aşı geliştirilmeye ne değin yakın olunduğu ile alakalı tüm unsurları gözden geçirdik. Haberimize göz atarak tüm bu unsurları dikkate alabilirsiniz.

Aşı Geliştirme Süreci Ne Noktada?

Covid-19 Türkiye platformu aşı ve hap geliştirme ile alakalı olarak şahısların dikkate alması gereken hususlardan bazıları;

Ülkemizde aşı isteyen bilim gruplarının ve kurumların Sağlık Durumu Bakanlığı’na başvuru formu yapması istenmiştir. Bu başvurunun ardından zorunlu olan deney koşulları ve uygun etraf devlet göre sağlanmıştır. Kurumların araştırma yapmaya devam etmesine karşın ne ülkemizde ne de dünyada bu alanda bedensel bir gelişmenin laf konusu olmadığı dile getirilmelidir. Bilhassa hastalığın bu derece seri bir biçimde dönüşüm geçirmesi stabil bir profil üzerinden aşı geliştirme olasılığını da net bir biçimde ortadan kaldırıyor. Aşı geliştirmenin yanı sıra çare alanında da gelişmeler devam etmektedir. Diğer ülkelere nazaran çare protokolünde elde edilen sonuçların çok daha olumlu seviyede olduğunun dile getirilmesi gerekir.

Bu detaylara bakıldığı süre verimliliğin ne derece muallakta olduğunu görebilirsiniz. Bilhassa aşı geliştirme süreci dek bu sürecin ne süre başarıya ulaşacağı ile alakalı bir belirsizliğin söz konusu olduğunun da bilinmesi gerekiyor.

Aşı Ne Vakit Piyasaya Sürülebilir?

Toplumdaki şu algının ortadan kalkması gerekiyor; aşı yer alan kadar evlerde zaman geçirilmesi lazım! Bu durumun laf konusu olmadığı ve hatta bunu yapabilecek ülke sayısının da oldukça düşük olduğunun belirtilmesi gerekir.  Öncelikli olarak aşı geliştirilmesinin yakın gelecekte tamamlanacak bir hedef olmadığının farkına varmalısınız.

Aşının oluşturulması tamamlansa zeka deneyler gerekecektir. Ilk Olarak hayvanlar üstünde daha ardından ise kontrol insan grupları üstünde tekrarlanacaktır. Bu noktada tasdik çıkarsa ve kişiler kabul ederse aşı çalışmaları tamamlanır. Tüm dünyanın kısa bir vakit içerisinde aşılanması da muhtemel olmayacaktır. böylece uzmanlar belirtilmiş önlemleri alarak bu virüs ile bir arada nasıl yaşanması gerektiği ile alakalı data sahibi olmanız gerektiğini dile getiriyor. Temkinli elde etmek ve zorunlu önlemleri alarak günlük hayata sürdürmek en akla yatkın detaylardandır.

Tedavi Süreci Ne Yönde İlerliyor?

Covid-19 Türkiye platformu aşı ve ilaç geliştirme süreci ile alakalı hemen şimdi bedensel bir ayrıntı ortaya koyulmasa dahi çare konusunda büyükçe bir gelişim kaydedilmiştir. Tedavi sürecinde şahısların elde ettikleri en önemli katkının sürenin kısalması olduğu görülüyor. Ayrıca ülkemizde en net uyarı edilen husus tedavi konusunda bir protokol hazırlanmasıdır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun tedavi süreci ile alakalı zorunlu olan prosedür ve adımların aynı şekilde atılacağı belirtilmelidir. Öteki ülkelerde yoğun bakım koşullarında uygulanan çare planı ülkemizde durumu fena olmayan hastalara da uygulanıyor. Bu şekilde iyileşme oranının da hızının da arttığı görülüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.