DOLAR 32,4376
EURO 34,7889
ALTIN 2.448,85
BIST 9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Covid-19 Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

28.06.2020
A+
A-

Çare takviminin nasıl uygulandığı ile alakalı gerekli olan bütün detayları ve salgın ile alakalı son gelişmeleri sizin için derledik! Bu haberimize göz atarak salgın hakkında bütün gelişmelerden farkında olabilirsiniz.

Çare Süreci Nasıl İşliyor?

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar ile alakalı isim tahsis etmek içten olmayacaktır. Afiyet Bakanlığı göre uygulanan tedavi ilaç isimleri üzerinden değil faktör maddeler üzerinden planlanmaktadır. Bu işlemlerin ayarlanması ise doğruca uzmanlar kadar protokollere uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Ülkemizde tedavi süreci ile alakalı en net takdir toplayan hususun ülkemizin her yerinde uygulanan tedavi protokolünün biri standarda bağlanmış olmasıdır. Hangi ilde olursanız olun uygulanacak olan teşhis tedavi işlemleri aynı olacaktır. Bu şekilde fırsat eşitsizliği ya da salgının bir yerde sönümlenirken bir yerde her yerde artması gibi bir olanak da bütün manası ile ortadan kaldırılıyor.

Salgının Bulaşmasını Engellemek İçin Nelere Uyarı Edilmelidir?

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar gelişim gösteriyor ve tedavi odaklı yaklaşımın büyük oranda kuvvet kazandığı baştan fark ediliyor. Tedavinin yanı sıra tedbir ile alakalı çözümleme yapılırken şahısların dikkate alması gereken hususların başında şunlar geliyor;

Salgının bulaşma süreci ile alakalı olarak kişilerin dikkate alması gereken hususların başında şüphesiz sosyal mesafe geliyor. Bu hastalığın bir solunum yolu hastalığı olması ve partikül aracılığı ile bulaşması bulaşım hızını artırıyor. Tedbirlerin elden bırakıldığı noktada direkt olarak hastalığın yayılma hızının artabileceği de dile getirilmelidir. Siz de kısa bir vakit içerisinde salgının temel gidişatı hakkında bilgi sahibi elde etmek için bu detayları göz önünde bulundurmalı ayrıca maske ayrıca de sosyal uzaklık konusunda temkinli yaklaşmalısınız. Kapalı olan ortamlardan kaçınmanın alınabilecek en etkili önlem olduğu da görülüyor. Özellikle AVM ya da sadece havalandırma sistemi ve klima bağlantısı olan yerlerden kaçınmanız fazla daha dürüst olacaktır. Salgın sürecinde daha fazla açık alanları seçim etmenin sizin için verimliliği de beraberinde getireceği ve salgına karşısında elinizi güçlendireceğini de eklemek gerekir.

Bu ayrıntı zarfında alınan önlemler ve gelişen çare yöntemleri bir uçtan bir uca salgının başladığı dönemdeki gücünün büyük bir oranda azaldığının da belirtilmesi gerekiyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Özen Gösterin!

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile alakalı olarak şahısların özellikle ilave vitaminler almaya yöneldikleri görülmektedir. Alınan ek vitaminlerin özellikle vücuda giren doğal vitaminler değin seçim edilmemesi gerekiyor. Olabildiğince doğal kaynaklı olan vitaminlerin kullanılmasının sizin için fazla daha rasyonel olacağını da bilmelisiniz.

Bağışıklık sistemi tedirgin olan ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu hastalığa karşısında daha temkinli olması gerekiyor. Halk kurumlarında ve özel sektörde kronik rahatsızlığı olan kişilerin sistem müsade veriyorsa işe gitmemelerinin daha dürüst olacağı da belirtilmiştir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.