DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Covid-19 Pandemisi Nedir?

09.06.2020
A+
A-

Covid-19 pandemisi nedir; salgın Çin Insanlar Cumhuriyeti’nde ortaya çıkmış ve tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Salgın ile alakalı incelemeler ve gelişmeler hali hazırda devam ediyor. Bu alanda nasıl bir tablonun haklim olduğu ile alakalı aklınıza takılan hususlar olursa haberimize bir göz atın ve tüm sorularınıza cevap bulun!

Pandemi Detayları Nelerdir?

Covid-19 pandemisi nedir; geçmiş yıllarda ortaya çıkan ve dünyanın bir kısmında yaygın şekilde görülen influenzalar ile alakalı karşılaştırma yapıldığı zaman bilhassa bulaşıcılık zarfında ne kadar üst seviyede olduğunu görebilirsiniz.

Salgın ile alakalı detaylara bakıldığı zaman bilhassa solunum yolunu etkileyen ve ciğerleri ilerleyen aşamalarda işlevsiz bırakan biri durumun söz konusu olduğu ayrım ediliyor. Partiküller ve parçacıklar ile bulaşan bu rahatsızlığın bağışıklık sistemi güçsüz olan kişiler için bütün manası ile bir tehlike olduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Salgının bilhassa 65 yaş üstü kişileri için daha tehlikeli olduğu ve sağlığı hali hazırda korkutma aşağıda olan bu kişilerin bağışıklık sistemi üzerinde yıkıcı etkisi olduğunun da dile getirilmesi gerekir. Bu hastalığın bulaşmasının sonrasında en geç 14 gün içerisinde belirtilerin ortaya çıkacağı görülüyor. Kuluçka süresi en geç 14 gün içerisinde tamamlanacaktır.

Bu ayrıntı kişilerin özellikle hastalıktan felakete uğramış olma olasılığını üstteki seviyeye çıkarmaktadır. Bu derece hızlı yayılmasının en temel sebebi de bulaşıcılığın fazla yüksek seviyede olmasıdır.

Salgın Neden Bu Kadar Hızlı Yayıldı?

Bu konuda ayrı teoriler bulunuyor. Şahısların özellikle salgının seri yayılmasında Çin Millet Cumhuriyeti’ni suçladığı görülmektedir. Bu salgının saptama edilmesine ve merkez üssü olmalarına karşın dünyanın bu salgın ile alakalı bilgilendirmelerin yapılması konusunda çok geç kalındığı dile getirilmektedir. Hem salgının patlak verdiği dönemin direkt olarak uluslar arası uçuş yoğunluğunun çok yüksek olduğu bir döneme eşit gelmesi hastalığın tüm dünyayı etkisi altına almasına niçin olmuştur.

Pandemi ile Psikolojiler de Etkilendi

Covid-19 pandemisi nedir; pandemi sadece fizyolojik olarak yok bununla beraber toplumu psikolojik manada da tesir altına almıştır. Bu noktada şahısların hastalığa yakalanmasalar deha ayrıca sosyal ortamlara girme hem de endişe ile başa çıkma gibi hususlarda büyük sorunlar yaşadıkları görülüyor.

Anksiyete bozukluğu olan kişilerin jurnal hayata adapte olmasını bu dönemin sonrasında daha güç bir hal alacağının da belirtilmesi gerekiyor. Yaygın vesvese bozukluğu olarak da tanımlanan bu sistem zarfında kişilerin bilhassa günlük hayatlarında yerine getirmeleri gereken görevleri zeka yerine getirmeyecek kadar endişenin etkisi altına girdikleri fark ediliyor. Ülkemizde yapılan sokağa çıkma yasakları salgın üzerinde oldukça kırıcı bir etkiye sahiptir. Bu kırıcı etkinin psikolojik bedeli de ağır olmuştur. Son dönemlerde küçülen balkonsuz evlerde psikolojik sağlığı koruyarak topluluk bir ailenin evde kalmasının ne derece akılcı bir niyet olduğu uzmanlar tarafından da sorgulanıyor.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.