DOLAR 32,2825
EURO 35,0382
ALTIN 2.474,70
BIST 10.486,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Covid-19 Kimler Risk Aşağı?

12.06.2020
A+
A-

Covid-19 kimler risk aşağıda sorusu bilhassa son senelerde aklı en çok kurcalayan ayrıntı aralarında. Hangi grubun daha tehlike aşağıda olduğu ve hangisinin bilhassa salgın dahilinde sorunlu bir duruş sergilediği ve ağır geçirmeye yatkın olduğunu sizin için araştırdık!

Yaşlılar Dikkat!

Covid-19 kimler tehlike altında sorusu bilhassa belirli bir yaş sınırının üzerinde olan kişileri kapsamaktadır. Ilk Olarak 65 yaş olarak belirlenen bu sınırın daha sonrasında uzmanlar tarafından 60 yaşa değin çekildiği belirtiliyor. En kısa zaman içerisinde yaşlıların kendilerini nasıl korumaları gerektiği ile alakalı tüm bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kişilerin bütün manası ile koruma altına alınması için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştır. Sokağa çıkma kısıtlaması ile alakalı inceleme yapıldığı süre bu şahısların önlemler alınsa deha karşı tarafın önlem almaması sebebi ile risk aşağıda olmaması için gerekli olan çıkma kısıtlamalarına uyması tavsiye ediliyor. Vaka sayılarının düşmesi ile beraber şahısların özellikle belirli günlerde 65 yaş üstü olmalarına karşın hava edinmek ve D vitamininden kullanmak için dışarı çıkabilmelerine izin verilmiştir.

Kronik Rahatsızlıklar Neden Riski Artırıyor?

Covid-19 kimler risk aşağıda sorusunun yanıtı olarak şahısların kronik rahatsızlıklar ile alakalı da bilgi sahibi olması gerekir;

Kronik rahatsızlıklar vücudun öteki hastalıklar ile uğraş kabiliyetini düşüren unsurlardandır. Kronik rahatsızlıkların yükünün yanı sıra solunum sistemini bütün manası ile ele geçiren biri durumun ortaya çıkması ile beraber vücutta çoklu organ yetmezliğinin en yüksek ihmalle ortaya çıktığı fark ediliyor. bu nedenle ölüm oranında yaş dağılımına bakıldığı vakit 65 yaş üstünde ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin çoğunlukta olduğu fark ediliyor.

Bu süreç içerisinde şayet de en yüksek tehlike aşağıda olan şahısların kronik rahatsızlığa sahip olan bireyler olduğu görülüyor. Bu alanda birkaç ayrı kronik rahatsızlığa sahip olan kişilerin ise işlem içerisinde çok daha özenli olması gerekir. Ama bu şekilde verimli ve sorunsuz bir duruş sergilenebilir. Keza kendinizin ayrıca de kronik rahatsızlığı olan şahısların ailesinde bulunan bireylerin temas ve sosyal uzaklık konusunda tedbirli olması gerekir!

Kronik Rahatsızlıkların Korunma Sürecinde Nasıl Adımlar Atılmalı?

Kronik rahatsızlıkların kendilerini korumaları için şu hususlara uyarı etmeleri gerekir;

Kronik rahatsızlıklar ile alakalı inceleme yapıldığı süre şahısların özel olarak sosyal mesafe konusunda katı bir sınır çizmeleri gerekiyor. Diğer şahısların bu konuda ihmalde bulunma olasılığı olsa da kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu konuda daha da tedbirli olması gerekir. Maske kullanımı en temel faktörlerdendir. Biri ortamı farklı kişiler ile paylaşacaksanız cerrahi maskeden ziyade N95 olarak nitelendirilen maske tipinin kullanılması sizin için çok daha bereketli olacaktır.

Yazın hastalığa yakalanma olasılığının bir aşama daha düşmesi sebebi ile bu alanda ülkemizin en azından yaz sürecinde derin bir nefes alacağı varsayım ediliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.