DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Covid-19 hangi ülkelere sıçradı? Güncel tablo

29.02.2020
A+
A-

Salgın endişesi Avrupa borsalarını vurdu

Avrupa borsaları, Kovid-19’un Avrupa’da da hızla artması ve salgının ekonomilerde neden olacağı hasar beklentilerinin yükselmesinin etkisiyle haftanın son işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

DSÖ risk seviyesini artırdı
Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek” seviyesine çıkardı.

İsviçre büyük etkinlikleri iptal etti
İsviçre hükümeti, ülkede görülen vaka sayısının da artmasıyla bin kişiden fazla katılımın olduğu tüm etkinlikleri yasakladı. Önlem nedeniyle Cenevre Otomobil Fuarı da bu yıl düzenlenmeyecek.

Diğer yandan Japonya’da da Disneyland, kapılarını ziyaretçilere geçici olarak kapadı.

Meksika’da ilk vakalar, Japonya’daki yolcu gemisinde 1 ölüm
Meksikalı yetkililer, ülkede ilk vakaların tespit edildiğini açıkladı. Cuma günü yapılan duyuruda Covid-19 teşhisi yapılan 2 hastanın durumunun ağır olmadığı ve hastaların aileleri ile birlikte karantinaya alındığı belirtildi.

Japonya’da karantinaya alınan Diamond Princess yolcu gemisinde ise İngiliz vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Hastaların yüzde 14’ü iyileşti

 

Güney Kıbrıs kontrol noktalarını kapatıyor
Güney Kıbrıs 19 Şubat itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile arasındaki 7 kontrol noktasından 4’ünü kapatacağını açıkladı.

Koronavirüs ilk kez Nijerya’da görüldü; hasta İstanbul üzerinde THY uçağıyla geldi
Koronavirüs, Sahraaltı Afrika’da ilk kez Nijerya’da görüldü.

Lagos kentinde sağlıktan sorumlu komisyoner Akin Abayomi hastanın İstanbul üzerinden gelen bir THY uçağıyla ülkeye giriş yaptığını açıkladı.

Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, ülkede ilk Covid-19 vakasının 25 Şubat’ta İtalya’nın Milano kentinden Lagos’a gelen bir İtalyan vatandaşında tespit edildiğini belirtti.

Hollanda’da ilk Covid-19 vakası tespit edildi
Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsünce yapılan yazılı açıklamada, bu akşamdan itibaren Tilburg Hastanesinde karantina altına alınan bir erkekte virüse rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, bir süre önce İtalya’nın Lombardije bölgesini ziyaret ettiği belirlenen kişinin kimlerle iletişimde bulunduğunun araştırıldığı ifade edildi.

Belarus’ta İranlı bir öğrenci koronavirüse yakalandı
Belarus’ta da sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkede İranlı bir öğrencide virüs tespit edilmesinin ardından ilk koronavirüs vakasının kaydedildiği bildirildi.

Yeni Zelanda’da ilk koronavirüs vakası tespit edildi
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, İran’dan gelen 60 yaşlarındaki Yeni Zelanda vatandaşı bir kadında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Avustralya’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Ardern, Endonezya’nın Bali Adası aktarmalı İran’dan gelen Yeni Zelandalı kadında virüse rastlandığını duyurdu.

İran’da koronavirüs can almaya devam ediyor: Ölen kişi sayısı 34’e çıktı
İran’da koronavirüs nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı ülke genelinde 34’e, vaka sayısı da 388’e yükseldi.

İsviçre ülkedeki her türlü etkinliği askıya aldı
İtalya’nın ardından İsviçre’de de görülmeye başlayan yeni koronavirüs salgını nedeniyle İsviçre binden fazla kişinin katılacağı her türlü toplu etkinliği iptal etme kararı aldı. İsviçre Federal Hühümeti’nin açıklamasına göre yasak bugünden itibaren geçerli olacak.

İran’da 4 kişi daha koronavirüse yenik düştü
İran’da koronavirüs nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 26’ya, vaka sayısı 245’e yükseldi.

Japonya’da okullar tatil
Japonya, koronavirüsün yayılmasını engellemek için ilk ve orta düzeyde okullarla liseleri bu hafta sonundan itibaren mart ayı sonuna kadar kapama kararı aldı.

Danimarka’da ilk vaka İtalya’dan dönen bir kişide görüldü
Öte yandan 27 Şubat itibariyle ilk koronavirüs vakasının Danimarka’da da görüldüğü kaydedildi. Danimarka Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İtalya’nın kuzeyinden kayak tatilinden dönen erkek bir vatandaşta virüs tespit edildiği, hastanın kendi evinde karantinaya alındığı belirtildi.

Yunanistan’da 2 yeni vaka daha
Yunanistan’da bir koronavirüs vakası yaşanmasının ardından biri çocuk olmak üzere 2 yeni vakanın daha görüldüğü açıklandı. Selanik’te İtalya’nın kuzeyinden gelen 38 yaşında bir kadının Covid-19 virüsünü taşıdığı ve hastalığı çocuğuna da bulaştırdığı kaydedildi. İki vaka da karantinaya alındı.

THY’nin İtalya uçuşlarına korona virüsü iptali

Suudi Arabistan umre ziyaretlerini askıya aldı
Suudi Arabistan yönetimi koronavirüsün Orta Doğu ülkelerinde yayılmasının ardından umre ziyaretleriyle Mekke ve Medine’ye giriş çıkışları geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Ülkede bugüne kadar koronavirüs vakası tespit edilmezken, komşu ülkeler Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’da enfekte hasta sayısı artınca Riyad yönetimi de önlemlerini artırdı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ilk vaka
Iraklı yetkililer Arap Dünyası’nın nüfusu en kalabalık ikinci başkentinde şu ana kadar bir kişide yeni tip koronavirüse rastlandığını açıkladı. Ayrıca perşembe gününden itibaren kamuya açık okul, üniversite, sinema ve kafelerin de 7 Mart’a kadar kapatılacağı belirtildi.

İran’dayken hastalığın bulaştığı Bağdat’taki son vaka ile birlikte Irak’ta Covid-19’a yakalanan kişi sayısı 5’e yükseldi.

Koronavirüs İsviçre’ye de sıçradı
İtalya’nın komşularından İsviçre’nin Cenevre kentinde de bir kişide koronavirüse rastlandığı resmi olarak açıklandı.

Virüs Latin Amerika’ya da bulaştı
Öte yandan Birlik içinde ilk olarak İtalya’da görülen salgın diğer Avrupa ülkelerine de yayılmaya devam ederken, Latin Amerika ülkesi Brezilya’da da ilk vaka tespit edildi.

Yeni tip koronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve Dünya Sağlık Örgütü’nden derlenen verilere göre, ülkelere göre vaka sayıları ve Covid-19 ile ilgili yaşanan son gelişmeler şöyle ;

Norveç’te ilk vaka
Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü (FHI) tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk korona virüsü vakasının kaydedildiği bildirildi. Virüs tespit edilen hastanın test sonucunun pozitif çıktığı ve evde izole edildiği belirtildi.

Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde ilk vaka
Kuzey Makedonya Başbakanı Oliver Spasovski ve Sağlık Bakanı Venko Filipçe, hükümet binasında koronavirüse ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Filipçe, bu sabah Bulaşıcı Hastalıklar Kliniğine kaldırılan 1970 doğumlu bir kadında Covid-19 tespit edildiğini, bunun Üsküp’te görülen ilk vaka olduğunu söyledi.

Virüs tespit edilen kadının, 1 aydır İtalya’da bulunduğunu, 2 haftadan bu yana hasta olduğunu dile getiren Filipçe, kadının, İtalya’da tedavi gördüğü ancak orada koronavirüsüyle ilgili herhangi bir teste tabi tutulmadığını vurguladı.

Avusturya’da vaka sayısı 4 oldu
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Twitter’den yaptığı açıklamada, ülke genelinde Covid-19 vakasının 5’e yükseldiğini, üçünün başkent Viyana’da, ikisinin ise İtalya sınırındaki Tirol’de olduğu bilgisini paylaştı.

İspanya’da vaka sayısı 23’e ulaştı
İspanya’da vaka sayısı 23’e çıktı. Bunlardan 3’ünün virüsün bulunduğu riskli ülkelere ( Çin, İran, Kuzey İtalya, Güney Kore, Singapur) seyahat etmedikleri, İspanya’da hastalığa yakalandıkları bildirildi. Vakalardan sadece birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Hırvatistan’da vaka sayısı 2’ye yükseldi
Hırvatistan’da da koronavirüsü tespit edilenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Hırvatistan Sağlık Bakanı Vili Beros, dün koronavirüsü testleri pozitif çıkan Hırvatistan vatandaşının kardeşinde de aynı tip virüse rastlandığını açıkladı.

Emtialar satış baskısıyla sert düştü

Fransa’da hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi
Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, düzenlediği basın toplantısında, 38 hastadan 12’sine virüsün başka kişilerden bulaştığını belirtti. Araştırmaların sürdüğünü ifade eden Veran, vaka sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Konoravirüs teşhisi konulan kişilerden 3’ünün asker olduğu kaydedildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Ulusal Meclis, Çin’e seyahat gerçekleştiren bir milletvekilinden tedbir amacıyla 14 gün evinde kalmasını istedi.

Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık
Kuzey İrlanda’da ilk kez yeni tip koronavirüs vakası tespit edilirken Birleşik Krallık’taki toplam sayı 16’ya çıktı. Sağlık yetkilileri, hastanın İtalya’nın kuzeyinden Dublin’e geldiğini söyledi.

İngiltere’de gün içinde açıklanan ve virüsü İtalya ile İspanya’da kaptıkları belirtilen iki yeni hastanın ardından, bir okul ve sağlık kliniği de kapatıldı.

Kuveyt’te vaka sayısı 25’e yükseldi
Kuveyt Sağlık Bakanlığı, ülkede tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının 25’e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter sayfasından yapılan açıklamada, İran’a seyahat edenlerle bağlantılı 7 kişide daha Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Gürcistan’da ilk vaka
Tiflis’teki Richard Lugary Halk Sağlığı Araştırma Merkezi’nin laboratuvarında yapılan test sonucunda Covid-19 taşıdığı belirlenen hastanın Tiflis Enfeksiyon Hastanesi’ne nakledildiğini aktarıldı.

Pakistan’da ilk kez yeni tip koronavirüs vakaları görüldüğü bildirildi
Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Twitter’dan yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 milyon nüfuslu ülkede ilk kez iki kişide Covid-19 tespit edildiğini duyurarak, her iki vaka için belirlenen standartların uygulandığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 taşıdığı tespit edilenlerden birinin İran’ı ziyaret ettikten sonra Karaçi’ye gelen 22 yaşında bir erkek olduğunu kaydederken, diğer kişiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

 

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.