DOLAR 32,5987
EURO 34,7452
ALTIN 2.497,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Covid-19 Fizyopatolojisi

09.06.2020
A+
A-

Covid 19 Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Hususlar Nelerdir?

Covid-19 fizyopatolojisi ile alakalı dikkate almanız gereken en esas detaylar;

Covid-19 bir solunum yolu hastalığı olarak nitelendiriliyor. Her sene bahar aylarında ve kışın yaygınlaşan influenzanın bir öteki türüdür.

Mutasyona uğradığı için etkileri ve bulaşıcılık kat sayısı ile alakalı ön görülemez bir şart söz konusudur. Bu durumun bütün dünya için tehlike teşkil ettiği bundan böyle yapılan çalışmalarda da kendini net bir biçimde belli etmeye başlamıştır.

Virüs mutasyona uğramaya devam etmektedir. Hem belirtilerin değişmesi keza de yalnızca açıklanmış bir yaş grubunda kalmayarak çocuklardan yaşlılara dek uzanan bir ağ sunması bu alanda bir mutasyonun olduğunu daha net bir biçimde gösteriyor.

Bu detaylar ve rahatsızlık hakkında uzmanların tarafımıza sunmuş olduğu teferruat çoğalma gösterdikçe hastalığın korkutma olma olasılığının da azaldığı dile getirilmelidir.

Hastalık Nasıl Ortaya Çıktı?

Covid-19 fizyopatolojisi ile alakalı çalışmalar yaparken bu hastalığın hangi sebepler ile ortaya çıktığı da durumun vahameti hakkında net bir biçimde veri veriyor.

Rahatsızlık Çin Ahali Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde kendini göstermiştir.

Çıkış noktası ise oldukça manidardır. Wuhan’da yer alan kaba hayvan pazarından kaynaklanan bir virüs olduğu tahmin edilmektedir.

Kaba hayvanların tüketilmesinden satışının yapılması ve hijyen koşullarına dek her bir aşamada bir sorun laf konudur.

Vahşi hayvan pazarı ile alakalı olarak özellikle hayvanların hayat alanlarını taciz eden bir insan güruhu olduğumuzu da simgeleyen bir koşul kendini göstermektedir.

Doğa ile olan mücadelenin yalnızca Covid salgını ile sınırlı kalmayarak farklı salgın hastalıkları da beraberinde getireceği varsayım ediliyor.

Bu teferruat hastalığın esas unsurları ile alakalı size net bir biçimde data verecektir. Hastalığın tüm detayları insanların doğa ile olan mücadelesi sebebi ile ortaya çıkıyor. Sorunların en az seviyeye indirilmesi için doğa ile barışık bir üretim ve yaşama sistemi oluşturulması gerekir.

Aşı Çalışmaları Ne Yönde?

Rahatsızlık ile mücadele konusunda tedavinin epeyce yüksek seviyede olmasına karşın genel manada bulaşmanın engellenemediğini görüyoruz. Bu noktada hastalığın kesin olarak bir korkutma olmaktan çıkması için muhakkak aşı çalışmalarının olumlu netice vermesi gerekiyor. Fakat bu şekilde olumlu sonuç alınırsa süreç biri sorun olmaktan çıkacaktır.

Aşı çalışmalarının net bir biçimde netice verebilmesi için uzmanların bilhassa virüsün temel gen haritasını çıkarması gerekiyor. Gen haritasını çıkardıktan anında sonra aşı faaliyetleri ile alakalı insan üzerinde denemeler başlayacaktır. Aşı öncelikli olarak deney hayvanları üstünde denenmektedir. Daha sonrasında olumlu sonuç alınırsa ve kontrendike tehlikesi asgari seviyeye çekilirse insanlar üstünde de denenmeye başlamaktadır.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.