DOLAR 32,2580
EURO 34,7710
ALTIN 2.439,11
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Covid-19 Belirtileri Göz

09.06.2020
A+
A-

Covid19 belirtileri göz sulanması ve kızarmasını da içermeye başladı mı? Covid 19 üstüne yapılan araştırmaların artması ile beraber her geçen gün hastalığa dair bir yeni ayrıntısıyla uğraşma daha öğreniliyor. İşte tüm teferruat!

Göz Sulanmalarına Dikkat!

Covid19 belirtileri göz üzerinde etkileri ile alakalı analiz yapıldığı zaman bilhassa göz sulanmalarının da dosdoğru Covid 19 belirtileri arasında düşünülmeye başlandığı görülüyor. Yalnızca sulanma ile kalmayarak favori irritasyon, kızarma ve sulanmanın biri arada ortaya çıktığı vakalar da bulunuyor. Öteki belirtiler meydana gelmeden ya da herhangi bir halsizlik ya da bitkinlik hissetmeden dosdoğru göz sulanmasının Covid 19 olduğunuza dair bir ipucu verdiğini bildirmek yanlış olacaktır. Bu sadece öteki belirtilere eşlik eden ilave bir dikkat olarak görülmelidir.

Hangi Belirtiler Daha Yayınlama Görülüyor?

Covid19 belirtileri göz sulanmasının yanı sıra şu hususlarda da kendini gösteriyor;

Hastalığın en esas belirtilerinin başında yüksek alev geliyor. Yüksek alev diğer salgın hastalıklarda da görülebilir. Lakin Covid 19 zarfında meydana gelen ateşli atağın sürekliliği ayırt edici özelliktir. Yüksek ateşe eşlik eden kuru öksürük ve bu öksürüğün sürekliliği de sıkıntı meydana getirebiliyor. Son zamanlarda ayrım edilen bir diğer nitelik de lezzet ve koku kaybıdır. Bu rahatsızlık sizin normal hayatta zahmetsizce aldığınız tatları tamamiyle engelleyebilir.

Belirtileri iyi tanımak hastalığın daha erken seviyede fark edilmesini muhtemel kılıyor. Hastalık ne derece seri fark edilirse elde edilecek olan çare verimliliğin böylece üst seviyeye çıkacağının da altı çizilmelidir. Hem belirtiler sayesinde hastalığın ilk dönemlerinde ayrı kişilere de bu hastalığın bulaştırılması gibi bir sorunun net olarak ortadan kalkacağının da dile getirilmesi gerekir.

Hastalıktan Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Her kişinin yarı bu hastalığa yakalanmış gibi tedbirli olması ve diğer insanları enfekte etmekten kaçınması gerekiyor. Hastalıklardan korunmak için sosyal uzaklık aşina olmanız gereken hususların başında geliyor. Sadece sosyal mesafe yok aynı zamanda maske kullanımının da bu hastalığının yayılımını düşürdüğü fark ediliyor.

Hastalığın ilk ortaya çıktığı dönemlerde maskenin ne derece koruyucu olduğu ile alakalı akla sorular gelebiliyordu. Maske kullanımının yapılan bulaşma haritalarında bulaşımı engellediği yönünde araştırma sonuçları ortaya koyuldu. Ülkemizde de ayrıca bedava maske dağıtımı keza de maskelerin fiyatlarının belirtilmiş bir standarda düşürülerek erişilebilirliğin artırılması konusunda adımlar ile süreci destekledikleri ayrım ediliyor. Maske kullanımı konusunda yönergelere uymayı da dikkatsizlik etmemelisiniz.

Öncelikli olarak burnun üstteki kısmında bulunan tel kısmını iyi bir biçimde yerleştirmeniz gerekiyor. Bu şekilde maskenin koruyuculuğunu artırabilirisiniz. Maskeyi taktıktan sonradan maske ile temas etmemelisiniz. Özellikle dıştan maskenize ellediğiniz andan daha sonra anında çıkararak pak eller ile yenisini takmanız gerekiyor. Ama bu şekilde sorunuz bir biçimde hastalıklardan korunma yolunda önlem alabilirisiniz.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.