DOLAR 32,3244
EURO 34,8465
ALTIN 2.387,31
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Coronavirüsü Salgını Döneminde Beslenmeye Dair 10 Önemli Bilgi

01.04.2020
A+
A-

Coronavirüs için pek çok ülkede bilim insanları tedavi ve iyileşme süreçleri ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Coronavirüs, özellikle 65 yaş üstü bireyleri, bağışıklık sistemi zayıf ve kronik hastalıkları bulunan kişileri etkisi altına alıyor. Bu salgından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemini bir kez daha anlamış olduk. Yalnızca tıbbi bir beslenme planı ile bu hastalığın tedavisi tabii ki mümkün değil, fakat sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve fiziksel aktivite bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN 10 BESLENME TAVSİYESİ

1- C vitamini yönünden zengin maydanoz, nane, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, kapya biber, yeşil biber, kivi, portakal, mandalina ve limonu öğünlere ekleyebilirsiniz.

2- C vitamini tüketimini arttırmak için her gün 3 porsiyon meyve tüketilmesi önerilir. Bunun yanı sıra öğünlerinize bol limonlu salata eklemeyi de ihmal etmeyin.

3- D vitamini için her gün 10-15 dakika balkonunuzda el ve ayak bilekleriniz açıkta kalacak şekilde güneşlenebilirsiniz.

4- Çinko bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili minerallerden biridir. Çinko özellikle et, balık, yumurta gibi hayvansal protein kaynaklarında ve bunun yanı sıra kabak çekirdeği ve bademde de bulunur. Ara öğünlerinize 1 avuç kabak çekirdeği ilave edebilirsiniz fakat kase dolusu kabak çekirdeği tüketmek fazla kalori almanıza sebep olur.  

5- Proteinler vücudunuzda savunma kalkanı olarak görev yapmaktadır. Bu nedenle, her gün mutlaka 1 öğün protein ağırlıklı beslenmeye çalışın (Et, tavuk, hindi, balık gibi). Kahvaltılarınıza mutlaka 1 yumurta eklemeyi ihmal etmeyin.

6- Omega-3 yönünden zengin besinler de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Omega-3’ün en iyi kaynakları balık, ceviz ve semizotudur. Bu dönemde balık tüketirken, sushi gibi çiğ balıklar yerine iyi pişmiş balıkları tercih edebilirsiniz.

7- Probiyotikler de bu süreçte çok önemlidir; her sebze yemeğinin yanına yoğurt tüketebilir ve ara öğün alternatifi olarak da kefiri içebilirsiniz.

8- Kuru baklagiller karantina da olduğumuz bu günlerde hem dayanıklı olmaları nedeniyle hem de protein içerikleri ile besleyici bir alternatiftir. Haftada 2 gün kuru baklagillerden beslenebilirsiniz. Bunun yanı sıra salatalarınıza yeşil mercimek ya da nohut ekleyip, öğünlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

9- Mevsim meyvelerini ve sebzelerini tüketmek büyük önem arz eder.

10- Uzun süre dayanıklı olan sebzeler satın almak karantina günlerinde size yardımcı olur. Örneğin; sebze olarak lahana, karnabahar, brokoli, pırasa, karalahana; meyvelerde ise muz, portakal ve elma gibi…

İLİşKİLİ HABERLER Raw Food Nedir? Raw Food Tarzı Beslenme Nasıl Olur?

Raw Food Nedir? Raw Food Tarzı Beslenme Nasıl Olur?

Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Coronavirüse Karşı Ne Yiyelim Ne İçelim? Coronavirüsüne Karşı Beslenme Tavsiyeleri

Coronavirüse Karşı Ne Yiyelim Ne İçelim? Coronavirüsüne Karşı Beslenme Tavsiyeleri

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

İLİşKİLİ GALERİLER Beslenme Çantasında Olması Gereken 5 Besin

Beslenme Çantasında Olması Gereken 5 Besin

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Kan Grubuna Göre Beslenmek Mümkün Mü?

Kan Grubuna Göre Beslenmek Mümkün Mü?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.