DOLAR 32,2486
EURO 35,0469
ALTIN 2.486,71
BIST 10.608,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Corona virüsü bilgilendirmesi için yeni mobil uygulama

27.03.2020
A+
A-

Bildiğiniz gibi salgından da hızlı bir şekilde yayılan yanlış bilgiler ve haberler panik ortamını körükleyebiliyor. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 için halkı bilgilendirici yeni bir uygulamayı yakında kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Mobil uygulamanın yanında bir de internet versiyonu da olacak uygulama doğrulanmış haberlerden, bilgilendirici içeriklere kadar birçok detayı barındırıyor olacak.

WHO MyHealth adı altında lanse edilecek yeni uygulama, gönüllü uzmanlardan oluşan bir ekibin ürünü. Uygulamanın geliştirici ekibinde,  Google uzmanları ile birlikte eski Google ve Microsoft çalışanlarının yanı sıra büyükelçilerden oluştuğu belirtiliyor.

Uygulama yakında mobil tarafa gelecek gibi duruyor. Bunun yanında uygulama açık kaynaklı olarak oluşturulduğu için sürekli de gelişime açık olacak.WHO MyHealth, Google Haritalar gibi diğer uygulamalar ile etkileşime girip, kullanıcıların teşhis durumunu kontrol etmesini sağlarken aynı zamanda hastalığın yayılma haritasına da daha kolay ulaşmasını sağlayacak.

Uygulama şu an için hala geliştiriliyor olsa da gönüllü olarak bu geliştirme aşamasına katılabilirsiniz. Söz konusu uygulamanın yakın zamanda ortaya çıkması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.