DOLAR 32,2172
EURO 35,1010
ALTIN 2.460,56
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Corona virüsü aşısı denendi! Deneme sonuçları nasıl? Uzun zamandır beklenen Corona virüsü aşısı için ilk denemeler yapıldı! COVID-19 aşısı bereketli olacak…

24.04.2020
A+
A-

BBC’nin ilgili haberine tarafından birincil Corona virüsü aşısı konusunda 2 kişi gönüllü oldu. Bir kişiye menenjit aşısı yapılırken, diğer kişiye ise COVID-19 aşısı yapıldı. 800’den pozitif insanın katkı maddesi sağladığı bu çalışmanın yöntemi dikkat çekiyor.

Bir vakit boyunca devam ettirileceği söylenen bu süreçte gönüllülerin yarısı Corona virüsü için hazırlanan tedavi ile desteklenecekken, gönüllülerin diğer yarısı ise menenjit için hazır olan ilacı kullanacak. Kime hangi aşının enjekte edildiği söylenmeyecek.

Sadece doktorlar göre incelenecek olan bu işlem epeyce gizli tutulacak. İnsanlığa umut veren bu projenin ilk gönüllüsü Elisa Granato oldu. Granato, kendisinin bir bilim insanı olduğunu ve bu yüzden olası olan her tarafta bilimsel süreci desteklemeye hedeflemek istediğini ifade etti.

Bu deneme süreci Oxford Üniversitesi tarafından 3 aydan kısa bir sürede geliştirildi. Jenner Enstitüsünün bünyesinde çalışan ve aşı bilimi profesörü olan Sarah Gilbert, çare öncesi araştırmaya öncülük etti. Gilbert, bu aşıya çok güvendiğini belirterek şunları söyledi:

“Şüphesiz bu aşıyı sınamalıyız ve insanlardan bu tedaviye dair bilgiler elde etmeliyiz. Aşıyı çok daha fazla insan üzerinde kullanmadan önce bu aşının işe yaradığını ve insanların Corona virüsü salgınına yenilmeyeceğini göstermeliyiz.”

COVID-19 aşısı

BBC, bu aşının insanlara zarar vermeyecek şekilde değiştirilmiş olan Adeno virüsünü taşıdığını ve ilgili ilacın şempanzelerden elde edildiğini belirtti. Hem BBC, Corona virüsünün bir başka versiyonu olan Mers virüsüne aleyhinde da bir çare yöntemi geliştirdiğini duyurdu.

Sizce COVID-19 aşısı bu salgını durduracak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.