DOLAR 32,2537
EURO 34,6910
ALTIN 2.399,70
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Corona virüsten ölen genç Dilek hakkında açıklama!

26.03.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre Türkiye’de Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerden biri de genç yaşına rağmen Dilek Tahtalı oldu. CHP 24’üncü dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın İstanbul’da yaşayan yeğeni 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, sosyal medya hesabından 7 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri yaşadığını dile getirdi. 

GENÇ KADIN SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞMIŞ

Genç kadın, 9 Mart’ta ise “Düş artık ateş bir bırak yakamı yeter! Dakika da bir sirkeli aspirinli su kürü, ılık duş, buz gibi hava da balkona çıkmaktan bayılacağım” diyerek, yaşadıklarını dile getirmişti. 

10 Mart’ta koronavirüs tanısı konulan Dilek Tahtalı, tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Dilek Tahtalı’nın ankilozan spondilit (ağrılı ve iltihaplı romatizma) ve ailesel akdeniz ateşi (FMF) hastalıkları nedeniyle immunsupresif yani bağışıklık sisteminin baskılanmasını sağlayan bir tedavi aldığı belirtildi. 

“YETKİLİLERİ DEFALARCA UYARDIK”

İstanbul Tabip Odası, Dilek Tahtalı’nın Voronavirüs sebeiyle yaşamını yitirmesi üzerine bir paylaşımda bulundu. Oda’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hekimlerimizin ve çalışanlarımızın sağlıkları bizim için değerlidir. Riske girilmesin, tıbbi koruyucu ekipmanlar verilsin, önlemler alınsın diye yetkilileri defalarca uyardık. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz.
Dilek Tahtalı’yı yitirmenin acısını ve üzüntüsünü duyuyoruz.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.