DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Corona virüsten dolayı Skype, büyüdükçe büyüyor

02.04.2020
A+
A-

Skype, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Corona virüsü salgını nedeniyle daha fazla kişinin evde kaldığına dayanarak Microsoft’un Skype görüntülü görüşme sistemini kullanan kişi sayısının şu anda 40 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Bu Skype kullanan kişi sayısının ayda yüzde 70 oranında artması demek oluyor. Skype’tan Skype’a çağrı dakikaları ise yüzde 220 arttı.

Microsoft, kullanıcılarının, kaydolmasına veya indirilmesine gerek bırakmadan üç tıklamayla kolayca ücretsiz video toplantıları oluşturmasına olanak sağlayan Meet Now adlı bir özellik bile tanıttı. Meet Now özelliği ile birlikte kullanıcılar istediği kişilerle görüşebilir ve web üzerinden doğrudan görüntülü konferans yapabilir.

Apple, beklenmedik bir uygulamayı satın aldı!

Apple Salı günü, Android kullanıcıları için olumsuz sayılabilecek küçük ama önemli bir harekette bulundu. Şirket piyasadaki en popüler uygulamalardan birini bünyesine kattı.

Video-Konferans platformlarına talep artıyor

Microsoft, Skype’ı 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın aldı. O günden bu güne normalde de sık kullanan bu uygulamanın günlük etkin kullanıcı metriklerini nadiren duyurdu.

Meet Now ile kullanıcılar istedikleri kişilerle doğrudan konuşabilecekler

Corona virüsü nedeniyle evden çalışanların sayısı arttığından, Skype, Microsoft Teams ve Slack gibi uygulamalar kullanıcı büyümesinde ve katılımında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu ayın başlarında teknoloji devi, Microsoft Teams‘in günlük 44 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.