DOLAR 32,3808
EURO 34,6083
ALTIN 2.388,38
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Corona virüste çok çarpıcı İstanbul detayı!

29.03.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Rize, Van, Yozgat ile Malatya’nın bazı belde ve köy ve mahallelerindeki corona virüsü tedbiri olarak karantina uygulamalarına, Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları ve Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü de katıldı. Öte yandan karantina kararlarının İstanbul temaslı hastalardan dolayı olması dikkat çekti.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ile yakınında bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri, Van’ın Çaldıran ilçesinin Han Mahallesi, Yozgat’ın Çekerek İlçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü ve Malatya’nın Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi karantinaya alınmıştı. Karantinaya alınan yerler arasına Van’dan iki mahalle, Tunceli’den de bir köy katıldı. Öte yandan karantinaya alınan yerlerde son durum ve uygulamanın sebebi de belli oldu.

VAN’DA SAYI ARTIYOR

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Han Mahallesi’nin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları da corona virüsü nedeniyle karantinaya alındı. 2 pozitif vakanın olduğu mahalle ve mezralara, araçların giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor.

İstanbul’dan Van’ın İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’ne gelen bir vatandaşın rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalede corona virüsü tespit edilmesi üzerine, mahalle karantinaya alındı. Dışarıdan gelen kişinin mahallede temas ettiği kişiler tek tek tespit edilerek ateşleri ölçülüp, sağlık taramasından geçiriliyor.

ÇATAK DA KATILDI

Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarında da bir kadında corona virüsü tespit edilmesi üzerine, güvenlik güçleri mahallenin giriş çıkışlarını kapatarak karantinaya aldı.

Mezrada kadının temas ettiği kişiler de tespit edilerek, sağlık taramasından geçirilmeye başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.