DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Corona virüs tedavi kararını yapay zeka verecek Corona virüs tedavisinde hangi hastanın solunum cihazı ihtiyacı olacağı ve yoğun bakım alması gerektiği…

04.04.2020
A+
A-

Tüm dünyada devam eden Corona virüs pandemisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bunun son örneği de Copenhagen Üniversitesi‘nden geldi. Copenhagen Üniversitesi’nin araştırmacılarının geliştirdiği yeni yapay zeka, hangi hastanın ilerleyen dönemlerde solunum cihazı ihtiyacı olacağı ya da yoğun bakım gereksinimi olacağı konusunda tahminlerde bulunacak.

Bilindiği üzere Corona virüs ile mücadelede en büyük ihtiyaç solunum cihazı ve yoğun bakım üniteleri tarafında kendini gösteriyor. Hangi hastanın bu ihtiyaçları olacağını önceden tahmin edebilmek ise sağlık çalışanlarına büyük bir artı sağlayacak. Bununla birlikte hazırlıkların da optimum seviyede yapılması konusunda önemli bir yer tutacağı ifade ediliyor.

Yapay zeka Corona virüs testi pozitif çıkan hastanın mevcut durumlarına göre bu tahminleri yapabilecek. Şu an için hangi durumlarda hastalığın daha olumlu ya da daha riskli devam edebileceği ile ilgili çeşitli algoritmalar mevcut. Ancak birçok farklı bilinmeyen etkenden de söz ediliyor. Nitekim geliştirilen bu yeni yapay zeka, oluşturulan ve üzerine eklenen her yeni veri ile ileriye dönük tahmin yapma konusunda yüksek doğruluklu bir süreci meydana getirebilecek.

Hastanın geriye dönük sağlık sonuçları, mevcut sağlık durumu, yapılan yeni test sonuçları, yaşı ve birçok farklı diğer maddeye göre yapay zeka Corona virüs riskinin oluşturacağı solunum cihazı ve yoğun bakım gereksinimlerini tahmin edebiliyor olacak.

THY yurt içi seferleri sınırlandırıldı

THY yurt içi seferleri ile ilgili kısıtlama kararı alındı. Bununla birlikte THY yurt dışı uçuşları konusunda da önemli gelişmeler yaşandı. İşte tüm detaylar!

Bunlarla birlikte genel olarak istatistiklerin tahmin edilmesi ve simülasyon çalışmalarında da aktif olarak katkı sağlayabileceğini söylemek mümkün oluyor. İlerleyen dönemlerde aktif olarak kullanılmaya başlayacak olan yapay zeka Corona virüs konusunda sağlık personellerine olumlu katkılar sunmaya devam edecek gibi görünüyor.

Hatırlatmak gerekirse bir süre önce de Çin’de geliştirilen bir yapay zeka, hastaların sonuçlarına göre Corona virüs konusunda tahmin yapabiliyor ve sağlık çalışanlarına çeşitli tavsiyelerde bulunabiliyordu. Bu ve buna benzer yeni gelişmeler de bu süreçte artarak devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.