DOLAR 32,2707
EURO 34,8091
ALTIN 2.464,45
BIST 10.358,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Corona virüs pandemisi sürecinde saç ve cilt bakımı nasıl yapılmalı?

14.07.2020
A+
A-

ABONE OL

Gerçek şu ki dezenfektanlar gibi alkol bazlı temizleyicileri sık kullanmak COVID 19’un bulaşmasını engellese de cildimizin florasını bozarak vücudumuza zarar verebilir ve enfeksiyonlara duyarlı hale getirebilir.

Özellikle dermatit ve egzama için eller sabunla yıkandıktan sonra Madecossoide, Panthenol içeren ve bariyer krem de denilen derinin yapısını güçlendirici ürünler kullanılmalıdır. Mümkünse temizlik için su ve sabun tercih edilmelidir.

Pandemi sürecinde hem immün sistem hem de cilt sağlığı için bağışıklığın güçlendirilmesi gerekmektedir.

Uyku düzenine dikkat edilmeli (en az 6 saatlik uyku), bol su tüketilmeli, sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli, hafif egzersizler yapılmalı, bulunduğumuz ortamı sık sık havalandırmalıyız.

Mümkünse güneş ışığından (sabah 08.00 – 11.00 öğleden sonra 16:00-18:00 saatleri arasında) faydalanılmalı; açık tenliler için günlük 10 dk. koyu tenliler içinse 20 dk. koruyucu kullanmadan D vitamini sentezlenmeli.

Güneşe çıkılamayan durumlarda ise D vitamini takviyesi alınmalı…

Saç bakımı

Saç bakımı

Mümkünse evden çıkmadan saçlarınızı kendiniz yıkayın, randevu saatinizi kaçırmayın, saçlarınızı kestirecekseniz maskenizi kulaklarınızdan çıkarıp ağzınızda kendiniz tutun size hizmet veren kişinin maskeli olmasına dikkat edin.

Mesafeli de olsa fön çektirmek risklidir. Havada bulunan partikülleri üfleme ile birlikte uzaklara ulaştırabilir ve siz de risk altıda kalabilirsiniz.

Cilt bakımı, makyaj kaş bıyık aldırmak da yakın mesafede yapıldığından risklidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.