DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Corona virüs ne zaman bitecek? Yeni araştırma! Corona virüs ile ilgili yeni araştırmalar dikkat çeken sonuçları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Hong…

12.04.2020
A+
A-

Hong Kong’da yeni tip corona virüs hastalarının ciğer dokusu örneği üzerinde yapılan araştırma, Corona virüsün SARS’tan üç kat daha fazla patojen ürettiğini ortaya çıkardı.

South China Morning Post’ta yer alan habere göre, Hong Kong Üniversitesi’nde COVID-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı.

Araştırma sonuçlarına göre yeni tip Corona virüsün 48 saat içinde yüze yakın kez türeyebileceği, bu sayının SARS için 10 ile 20 arasında olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda COVID-19’un SARS virüsünden daha yavaş bağışıklık ve solunum yanıtlarına neden olduğu da belirtildi.

Araştırmayı yürüten doktorlardan Yuen Kwok-Yung’un açıklamasına göre, Corona virüsün temmuz ayına kadar kontrol altına alınmasının hiçbir yolu yok.

Bilim insanları düşük şiddette semptom ya da görülmeyen semptomların, virüsün kontrol edilmesini zorlaştırdığını bu nedenle tedbirlerin sürmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.