DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Corona virüs Brezilya’da 1 ayda beşe katlandı!

02.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Mert Yılmaz’ın haberine kadar ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci ise Trump’ın süreci boşladığını dokundurma ederek, kendisiyle iki haftadır görüşmediğini öne sürdü.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya meydana çıkan corona virüsü dünya genelinde can almayı sürdürürken, Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine tarafından 6.2 milyon vaka ve minimum 375 bin can kaybına ulaşıldı. İşte corona virüsüyle ilgili yaşanan son gelişmeler…

Yeni vaka ve ölüm oranlarındaki artışla corona virüsünün yeni merkezlerinden biri olarak gösterilen Brezilya’da tablo artan bir şekilde ağırlaşıyor. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 11 bin 598 olgu ve 623 ölümün kayıtlara geçtiğini açıkladı.

BREZİLYA’DA 30 BİNE DAYANDI

Böylelikle toplam rakamlar 526 bin 447 vaka ve 29 bin 937 can kaybına yükseldi. Bakanlığın paylaştığı verilere göre mayısta virüsün boy yaptığı ülkede bir ay içinde olgu sayıları beşe katlandı.

öte taraftan rakamlar çabucak artmaya devam etse de, Rio de Janeiro şehrinde normalleşme yolunda adımlar atılmaya başlandı. Gerekli olmayan faaliyetleri bildiren işletmelerin yavaşça açılacağını ifade eden Belediye Başkanı Marcelo Crivella, normale dönüş için öngördüğü tarihin ağustos ayı olduğunu belirtti.

HOUSTON’DA INLEME İLANI

1.8 milyon olgu ve en düşük 105 bin can kaybına ulaşan corona virüsünün en fazla etkilediği ülke olan ABD’de ırkçılık ve polis şiddetine yönelik protestolar salgını hemen hemen unutturdu. Başkent Washington’da normalleşme yolunda ikinci aşamaya geçilirken, Houston’da ise yaşamını yitirenler için ağlama bildiri edildi.

TRUMP ARTIK İLGİLENMİYOR

Salgınla mücadelede en kayda değer isimlerden ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci’den flaş bir tanımlama geldi.

Beyaz Saray’ın oluşturduğu ‘Covid-19 Görev Gücü’ üyesi de olan Fauci, Başkan Trump’la eskisi değin bir araya gelmediklerini, kendisiyle iki haftadır hiç iletişim kurmadığını öne sürdü.

10 BİNİ GEÇEN 7. ÜLKE MEKSİKA

İlk corona virüsü vakasının 18 Mart’ta saptama edildiği Güney Amerika ülkesi Meksika’da kritik bir eşik aşıldı. Bir günde 237 can kaybı ifade eden yetkililer, toplam ölü saysının 10 bin 167’ye yükseldiğini duyurdu. Meksika böylelikle 10 bin can kaybını geçen yedinci ülke oldu. Meksika, Brezilya’nın ardından Güney Amerika’da en fazla ölümün meydana geldiği ikinci ülke.

93 bini aşkın vakaya ulaşan ülkede buna rağmen normalleşme yönünde adımlar da atılıyor. Madencilik, inşaat ve turizm sektörlerinde öyle çok kuruluş her yerde faaliyete geçti.

İTALYA UFFİZİ’Yİ AÇIYOR

Corona virüsünün Avrupa’da en fazla etkilediği ülkelerden İtalya’da, salgınla ilgili getirilen yasaklar takriben bir ay önce gevşetilmeye başlamıştı. İtalya Sivil Savunma Ajansı, önlemlerin gevşetilmesinin arkasından virüsün bulaşma oranlarının düşmeye devam ettiğini duyurdu. öte taraftan ülkenin meşhur sanat galerilerinden Uffizi’nin yarın itibarıyla ziyaretçilere açılacağı açıklandı.

DSÖ’DEN AMERİKA KITASI UYARISI

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ), olgu çoğalma hızıyla corona virüsünün merkez üssünün Çin ve Avrupa’dan sonra Amerika kıtasına taşındığı konusunda uyardı. DSÖ’den Dr. Mike Ryan, “Dünya genelinde en yüksek olgu artışı raporlayan 10 ülkeden 5’i Amerika’dan. Bunlar Brezilya, ABD, Peru, Şili ve Meksika” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.