DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Çorbadan Daha Sonra 20 Dakika Bekleyin

01.05.2020
A+
A-

Bu yıl Ramazan ayı tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsü tehlikesi ile aynı zamana eşit geldi. Salgın sürecinde beden direncini korumakta en kayda değer konuların başında yer alıyor. Karoser direncini korumak ise doğru ve dengelenmiş beslenmeden geçiyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, oruç tutarken dinç beslenmenin püf noktalarından bahsederek, “Cümbür Cemaat evde olduğu için karbonhidrat tüketiminde ciddi bir artma oldu. Oruç tutarken de ekmekten uzaktan durun. Dengeli ve sağlıklı beslenin. İftarda orucunuzu bir kase çorba ile açtıktan sonra 20 dakika ara verip sonra yemeğe devam ederseniz kan şekerinizi dengelemiş olursunuz,” dedi. İşte Dr. Ümit Aktaş’tan Coronavirüsü döneminde Ramazan önerileri:

EKMEK ACIKMANIZA NEDEN OLUR

Ramazanda karbonhidrat ağırlıklı sofralar kurmaktan kaçınmanız gerekir. Oruç tutarken ekmekten uzaktan durun. Sahur sofranızda ne değin fazla karbonhidrat tüketirseniz, ertesi gün öyle fazla acıkır ve susarsınız.

Sahurda zeytin, peynir ve yumurta ile kahvaltı yapın. “Ekmek yemeden doyulmaz” sözünün aksine ekmek acıkmanıza neden olur.

İftarda da yemeğe çorba ve salata ile başlayın. Unla meyane edilmiş çorbalar yerine kemik suyuyla hazırlanmış sebze veya mercimek çorbası seçim edin.

ÇORBA SONRASI ARA VERİN

Orucunuzu açtıktan sonradan bir kase çorba için ve 20 dakika ara verin ve sonra yemeğe devam edin. Bu sayede kan şekerinizi dengelemiş olursunuz.

İftardan sahura dek her yarım saatte bir olmak üzere su içemeye özen gösterin. Bu sayede vücudunuzun susuz kalmasını engellemiş olursunuz.

Çok pozitif dere içerseniz gündüz çok fazla susayabilirsiniz. Eğer mutlaka dere içecekseniz, susamış dengesini de korumaya çalışın.

BUNLARA DİKKAT!

Sahur sofralarınızdan yumurtayı yetersiz etmeyin. Bol tereyağında pişirin. Yumurta tok tutma özelliği sayesinde istek ataklarını önler. Orucu bir hurma ya da birkaç tane zeytinle açın. Sofranızda en düşük bir tane fermente edilmiş yani mayalanmış yiyecek bulunsun. İftarda çorba ve salatadan sonradan et veya sebze yemeği tercih edin. Abartılı iftar sofralarından kaçının. Ağır yemekler, kan şekerinde dengesizliklere niçin olur. Şerbetli tatlılardan uzak durun. Tatlı ihtiyacınızı taze ve kuru meyvelerle ile giderebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

Ramazanda En Uzun Oruç Sinop'ta Tutulacak

Ramazanda En Uzun Oruç Sinop’ta Tutulacak

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Uyarı Edin!

İLİşKİLİ GALERİLER Ramazan'da Rahat Oruç Tutmanıza Yardımcı Olacak 15 Besin

Ramazan’da Bakımlı Oruç Tutmanıza Asistan Olacak 15 Gıda

Vücudunuzu Ramazan'a Hazırlayın! Oruç Tutacaklar Bol Su İçmeli

Vücudunuzu Ramazan’a Hazırlayın! Oruç Tutacaklar Bol Su İçmeli

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Dinç Oruç Yakalamak İçin 8 Altın Önerge

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.