COP31 İçin Antalya’da Etkinliklerin Renkli Hazırlıkları ve Ünlü Sanatçılardan Şarkı Desteği
COP31 için Antalya’da renkli etkinlikler ve ünlü sanatçılardan şarkı desteğiyle ilham veren hazırlıklar, heyecan ve birliktelik dolu bir yolculuk.
Türkiye, COP31’e ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde hazırlıklar hız kesmiyor. Antalya’da 9-20 Kasım arasında sürecek program için dünyanın dört bir yanından katılımcılar ve gönüllüler farkındalık projelerini bir araya getiriyor.
TARKAN’DAN İKLİM DOSTU DESTEK mega star Tarkan, söz ve müziği kendisine ait olan “Uyan” şarkısını COP31’in temasıyla uyumlu bir şekilde İngilizce uyarlamış durumda ve klipte iklim değişikliğine vurgu yapan görüntüler yer alıyor. Şarkının Türkçe sözleri ise “Wake Up/Uyan” olarak okuyuculara şu mesajı iletiyor: “Gözyaşlarına rağmen, hepimizi uyandıran çağrıdır; durdur bu acıyı, yere düşmeme için vicdanına sor.”
BELEDİYE VE BAKANLIK DESTEKLİ PAYLAŞIM Bakan Murat Kurum, Tarkan’ın Wake Up çalışmasıyla COP31 öncesinde küresel ölçekte farkındalık yarattığını ifade etti. “Sevgili Tarkan, yıllar önce ‘Uyan’ diye seslendiğinde bu çağrı kalbimize dokunmuştu. Şimdi aynı mesajı Wake Up olarak dünya ile paylaşıyor ve Antalya’daki COP31’e ev sahipliği yaparken iklim krizine karşı güçlü bir farkındalık yaratıyorsun,” sözleriyle teşekkürlerini iletti.
Bu gelişmeler, COP31’nin hazırlıkları sürerken etkinliklerin kamuoyunda geniş yankı bulmasına katkı sağlıyor. Kaynak: Ensonhaber