DOLAR 32,2317
EURO 34,8102
ALTIN 2.422,46
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Colin Kazım: “Kötü muameleye maruz kaldım”

10.06.2020
A+
A-

ABD’de siyahımsı vatandaş George Floyd’un bir polis memuru tarafından boğazına basılarak öldürülmesiyle ortaya meydana çıkan ırkçılık tartışmalarına ilişkin eski milli futbolcu Colin Kazım Richards, İngiliz basınına konuştu.
İngiltere’nin başkenti Londra’da başından geçen bir olayı aktaran Kazım, “EURO 2008’den döndükten bir gün sonradan Londra’da kelepçelendim ve yüz üstü yere yatırıldım. Ne için? Hoş bir araba sürdüğüm ve tanımlamalara uyduğum için. Bu durum ben tek bir kelime zeka etmeden oldu. Şüphesiz suçlanmadım ya da tutuklanmadım, çünkü hatalı hiçbir şey yapmamıştım” ifadelerini kullandı.

“Kötü muameleye maruz kaldım”

Annesinin Kıbrıs Türkü, babasının ise Antigualı olduğunu dile getiren Colin Kazım, “Kariyerim, her türlü ırkçılığa, zorbalığa ve baskıcı davranışlara aleyhinde inatçı duruşumdan dolayı etkilendi. Bütün hayatım boyunca kulüp taraftarlarının, öğretmenlerin, polisin, antrenörlerin, yöneticilerin ve siyasi sistemlerin elinde fena muameleye maruz kaldım” şeklinde konuştu.

“Arsenal’de sözlü tacize uğradım”

Arsenal altyapısında oynarken saçlarından dolayı ırkçı davranışlarla karşılaştığını da sözlerine ekleyen başarılı futbolcu, “Arsenal’de minik bir çocukken saç örgülerim yüzünden sözlü tacize uğradım. Haftalarca devam etti ve ben tepki verince kulüpten uzaklaştırıldım. Hayallerimin kulübünü ele vermek zorunda kaldım. Çünkü beni korumayı reddettiler. 12 yaşındayken bile bu duruma katlanmayacak kadar kendimi biliyordum” diye konuştu.

Uygar Açık Fikirli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.