DOLAR 32,4910
EURO 34,9434
ALTIN 2.431,05
BIST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Clubhouse, “Konuşarak” Para Kazanmayı Mümkün Kılıyor

06.04.2021
A+
A-

Son dönemlerin en popüler sosyal ağ uygulamalarından biri olan Clubhouse, içerik oluşturucuların doğrudan uygulama üzerinden gelir elde etmesini mümkün kılan “ilk” özelliğini duyurdu. Clubhouse’un “Payments” (Ödemeler) olarak adlandırdığı özellik ile birlikte kullanıcılar, içerik üreticilere bağışta bulunabilecekler.

Şu an için sınırlı sayıda kullanıcının oluşturduğu küçük bir test grubu ile test edilmekte olan Ödemeler özelliği, yeterli miktarda geri bildirim toplandıktan ve özellik ile ilgili ince ayarlar tamamlandıktan sonra Clubhouse’un içerik oluşturuculara para kazanma imkanı sunduğu ilk özellik olacak. Popüler sosyal ağ, bir gelir modeli oluşturmak için reklam yayınlamaktan ziyade kullanıcı bağışlarını tercih etmiş gibi görünüyor.

Clubhouse, içerik üreticilere yapılan bağıştan komisyon almayacak

clubhouse

Yeni Ödemeler özelliğini kullanmak son derece basit. Kullanıcılar, bağışta bulunmak istedikleri içerik oluşturucunun profil sayfasını açtıktan sonra “Para Gönder” butonuna dokunabilir ve istediği miktarda bağışta bulunabilir. Ancak bağışta bulunabilmeniz için içerik oluşturucunun bu özelliği aktif etmiş olması gerekiyor. Ayrıca ilk kez para gönderdiğinizde kredi ya da banka kartı bilgilerinizi girmeniz ve platforma kaydetmeniz gerektiğini de söyleyelim.

Clubhouse tarafından yapılan açıklamalara göre Ödemeler özelliği kapsamında yapılan bağışların tamamı içerik oluşturuculara gidecek. Clubhouse, bağışlardan herhangi bir kesinti yapmayacak. Ancak söz konusu Ödemeler özelliği için Clubhouse’un iş ortağı olan Stripe, girmiş olduğunuz bağış miktarına ek olarak küçük bir kart işlem ücreti de talep edecek. Yine de bir içerik üreticiye bağışta bulunduğunuzda Clubhouse’un kasasına herhangi bir ücret gitmeyecek.

Clubhouse, Ödemeler özelliğini içerik oluşturucuların platform üzerinden para kazanmasını sağlayacak ilk özelliği olarak tanımlıyor. Dolayısı ile söz konusu özellik tüm kullanıcıların erişimine açıldıktan sonra sosyal ağ uygulamasının içerik oluşturuculara gelir kaynağı olacak yeni özellikler duyurduğunu görebiliriz. Bu arada, Clubhouse hakkında daha detaylı bilgi isterseniz sizleri buradaki içeriğimize bekleriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.