DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Cizre’de 120 Yayıneviyle Başlayan Kitap Fuarı 10 Gün Boyunca Okurları Ağırlıyor

Cizre’de 120 yayıneviyle başlayan kitap fuarı; 10 gün süren etkinlikte okurları buluşturuyor.

21.11.2025
A+
A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilk kez gerçekleşen ve 120 yayınevinin katılımıyla 100 stantta kurulan kitap fuarı, okuyucularla buluştu. Fuarda açılan kapılar, 10 gün boyunca sürecek etkinliklerle kitapseverleri ağırlayacak şekilde düzenlendi. Fuar, Cizre Kaymakamlığı tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunulan proje kapsamında hayata geçirildi.

Etkinlikler, 21-30 Kasım tarihleri arasında Sanat ve Sevgi Sokağı’nda gerçekleştirilecek. Fuarda 13 yazar ve fikir insanı, söyleşiler, imza günleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle okurlarla bir araya gelecek. Ayrıca konserler, açık hava film gösterimleri ve şiir dinletileri de programda yer alacak.

Fuara ait açılış törenine katılan önemli isimler arasında Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve yazar Nurullah Genç yer aldı. Tören kapsamında belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bulundu.

Vali Birol Ekici konuşmasında, bölgenin eğitim ve üretimde öne çıktığını vurgulayarak, geçmişte karşılaşılan karanlık günlerden başarıyla çıkıldığını belirtti. “Bereketli hilalin parlayan bir yıldızı olduğumuzu” ifade eden Ekici, bölgede üretilen mercimek tohumu ve petrolden alınan ekonomik katkılara değinerek geleceğe dair umutlarını paylaştı. Ayrıca robotik kodlama ve El-Cezeri’nin mirasıyla genç nüfusu daha çok mühendis, mimar ve doktor olarak yetiştirme hedefinden söz etti.

Konuşmaların ardından törende Halk oyunları ekibi sahne aldı. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, fuarın 10 gün sürecek olmasını ve kültür ve medeniyetin ışığını yeniden yakaladıklarını söyleyerek, bu buluşmanın gençlerin ufkunu genişletmesi ve ilçeyi kültürle buluşturması açısından önemli olduğunu vurguladı. Baycar, 85 stantta 120 yayınevi ve 120 yazarın misafir edileceğini belirterek, söyleşiler ve buluşmaların gençler için ilham kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.