DOLAR 32,2505
EURO 34,7888
ALTIN 2.425,80
BIST 10.074,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Çivi yemeyi durdurmanın yolları

06.05.2020
A+
A-

Onları olabildiğince kısa kesin

Onları olabildiğince kısa belli

Tırnaklarınızın birazcık uzun olduğunu fark ettiğiniz anda, onları belirli. Çivi uzunluğunuz sizi çivi yeme dürtünüz için rahatsız ettiği anda onu ısırmak yerine kesmeyi deneyin. Tırnaklarınız kısa olduklarında, ısırmak için yeterli olmayacaklardır.

Parmaklarınızı meşgul edecek aktiviteler bulun

Parmaklarınızı meşgul edecek aktiviteler bulun

Hepimizin ayrı hobileri var, bu yüzden birini bir savunma mekanizması olarak kullanmayı düşünebilirsiniz. Resim yapın, örgü örün, puzzle yapın. Keza aklınızı keza de ellerinizi meşgul tutun.

Ağzınızı da meşgul edin

Ağzınızı da meşgul edin

Çivi ısırmaktan sakınmak için ağzınızı meşgul etmek size muavin olacaktır. Sakız çiğnemeye ve sert şeker yemeye başlayın. Ayrıca bir su şişesini yakınlarda tutabilir ve tırnaklarınız aklınıza geldiğinde ondan bir yudum alabilirsiniz. Bir süre sonradan tırnaklarınızı ısırma dürtüsünün ortadan kalkacağını göreceksiniz.

Acı oje

Acı oje

Acı bir tada sahip oje kullanın. Bu ojeler fazla güçlü, uzun ömürlü bir tada sahip güvenli bir kimyasaldır. Onun dehşet tadı sizi itecektir. Bu ojeyi her sabahtan uygulayarak alışkanlık haline getirin.

Tırnak törpünüzü yakınlarda tutun

Tırnak törpünüzü yakınlarda tutun

Kendinize birkaç tırnak törpüsü alın ve onları evin etrafına, cebinize ve çantanıza yerleştirin. Bu şekilde, tırnaklarınızı ısırmak için bir bahaneniz olmayacak. Dürtü başladığında, törpünüzü alın ve tırnaklarınıza şekil vermeyi deneyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.