DOLAR 32,4237
EURO 34,4712
ALTIN 2.489,78
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Çiriş Otu Yemeği

04.05.2022
A+
A-
Tarifin Hikayesi

Çiriş Otu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 kg çiriş otu
  • 1 orto boy soğan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5-7 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme kuru nane

Çiriş Otu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak çiriş otunun yaprak ucunu ve kök kısımlarını güzelce temizleyelim. Yapraklar demetinden ayrılmış olacak.
  2. Sirkeli suda bol bol yıkayın.
  3. Kuruması için kenara alın.
  4. Soğanı küçük küp halinde doğrayın.
  5. Geniş tavaya zeytinyağı döküp kızdırın. Daha sonra üzerine küp küp doğranmış olan soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Suyu süzülmüş olan çiriş otlarını ister kalem makarna boyutunda doğrayın ister bütün atın. Ama ilk defa yiyecekseniz doğramanızı tercih ederim.
  7. Soğanların üzerine doğramış olduğunuz (yada bütün halde) çiriş otlarını döküp bir kaç tur karıştırın. Tava yeterli gelmez ise büyük bir tavaya aktarmayın. Otlar suyunu salınca tavada yer açılacaktır, üstüne ekleme yapabilirsiniz.
  8. Orta ateşte suyu buharlaşmaya yakın tuz ve karabiberi ekleyin ve suyu buharlaşana kadar pişirin.
  9. Suyu buharlaşan yemeği bir iki tur karıştırıp altını kapatalım.
  10. Gelelim sosuna. Uygun gördüğünüz bir kaba 5-7 kaşık arası yoğurdu alalım. Güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam alması gerek.
  11. Sarımsaklarınızın boyutuna göre sarımsak miktarını değiştirebilirsiniz. Benimkiler küçük olduğu için biraz fazla kullandım.
  12. Sarımları güzelce ezelim, ve yoğurda ekleyelim.
  13. Nanemizi de ekleyelim. İsterseniz tuzda ekleyebilirsiniz. Tamamıyla sizin damak tadınıza kalmış. Malzemeleri güzelce karıştıralım.
  14. Sunum;Tabalara porsiyonlamış olduğumuz çiriş otu yemeğinin üzerine hazırladığımız yoğurtlu sosu ekleyelim. Afiyet olsun.
  15. Püf nokta; çiriş otu yemeğiniz ılıklaşmaya yakın servis ederseniz üzerine dökmüş olduğunuz yoğurdunuz sulanmayacaktır.
  16. Sosu hazırlarken yoğurdun suyunu eklemeyin, susuz kısmından almaya özen gösterin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.