DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Cinsellik sonrası kanama normal mi?

24.06.2020
A+
A-

Hangi burun makbul olandır? Küçük,kalkık ve biçimli olan mı ?

Çevrenize baktığınızda pek fazla popüler bayan ya da erkeğin büyük burnu olduğunu görürsünüz. Ayırt edici özellikleri burunları olabilir. Büyük burun katiyen fena değildir.Eğer karakteristik bir ifade veriyorsa dokunmama taraftarıyım. Fakat minik biçimli ve kalkık burun bilhassa kadınlarda masumiyetin ve güzelliğin simgesi olmuş asırlardır.

En çok yapılan estetik ameliyat burun estetiği fakat millet oldukça çekiniyorlar sonrası için, sizce bunun nedeni ne?

Rinoplasti oldukça  karışık bir cerrahidir. Burun yüzün tam ortasındadır ve nefes alıp saptamak gibi kayda değer bir göreve sahiptir. Kötü ameliyat telafisi zor sıkıntılara yol açabilir. Estetik problemler cümbür cemaat kadar görülebileceği gibi ayarlama cerrahileri de oldukça zorlama. Dolayısıyla millet ameliyattan çekinebilirler. Eğer ameliyat olmaya karar verdiyseniz bilhassa burun estetik ameliyatları konusunda özelleşmiş doktorları seçim etmeniz riski oldukça azaltacaktır.

Burnu küçültmek hatalı mı? Söylediklerinizden bunu mu çıkarmalıyız?

Hayır gerektiğinde küçültüyoruz lakin burun estetiğini salt küçültme cerrahisi olarak görmemek lüzumlu. Burnun yapısına göre bazı kısımlar küçültülebilir bazı kısımlarsa büyütülebilir yani bir nevi dengeleme yerine getirmek gerekir. Fazla küçültülmüş burunlarda daha sonra  burun tıkanıklığı gelişir. Daha doğal ve işlevsel sonuçlar için eşitleme önemlidir.

Başarılı bir ameliyatı nasıl anlatmak gerekir sizce?

Kendimce fonksiyon olarak burnun nefes alma işlevi korunmalı, eğer tıkanma varsa bu sorun giderilmelidir. Kozmetik olarak ise burun ve yüz yapıları aralarında orantı-ahenk sağlanmalıdır. Burun kanatları,burun sırtı, burun ucu arasında maksimum harmoni olmalıdır. Bu amaçla çene ucu,alın ve yanaklar hatta dudaklara da aynı seansta düzeltme işlemleri yapılabilir.

Burun estetiği yaparken cinsiyete göre bambaşka planlama mı yapılmalı?mesela erkeklerde neye dikkat ediyorsunuz?

Şüphesiz erkek ve kadında farklı prensipler geçerlidir. Erkeklerde feminize bir görünüş oluşturmamak lazım.. Özellikle burun sırtının oyuk olması güzel bir durum değil.Burun sırtı düz gelmeli hatta bazen fazla hafif bir kemer bırakılmalıdır erkeklerde böylece daha tabii bir duruş yakalayabiliriz.

İkinci veya üçüncü kez burun ameliyatı elde etmek zorunda olan hastalara ne öğüt edersiniz? Yaklaşımınız bu hastalarda nasıl oluyor ?

Sekonder rinoplasti veya öteki adıyla ayar burun estetiği ilkine tarafından çok pozitif deneyim ve maharet gerektiren bir ameliyattır. Burnun her tarafta yapılandırılması için çoğu zaman kaburga veya kulak bölgesinden kıkırdak doku almamız gerekiyor. Takdir edersiniz oysa normale göre daha uzun sürer. Bence hastaların bu süreçte yapması gereken en manâlı şey ameliyatlarını yapabilecek ,sadece burun ameliyatlarına yönelmiş özellikli doktoru bulmaya çalışmaları olmalıdır. Içten seçimler mutlu sonuçları beraberinde getirir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.