DOLAR 32,2094
EURO 34,8105
ALTIN 2.427,27
BIST 10.174,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Cinsel isteksizlik mi yaşıyorsunuz? İşte sebebi!

01.07.2021
A+
A-

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL1. Ayçiçek yağı ve yulaf karışımı

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Ayçiçek yağı ve yulaf karışımı

Ayçiçek yağının kuru ve yıpranmış cildi nemlendirdiği ve gençleştirdiği kanıtlanmıştır. Nemlendiricilerde bileşen olarak veya tek başına kullanılır ve cildi kurutmadan koruma özelliğine sahiptir. Öte yandan, yulafın da çok benzer yetenekleri vardır ve ikisinin kombinasyonu cildiniz için harikalar yaratabilir.

Yapmanız gereken tek şey, biraz pişmiş veya çiğ yulaf ile birkaç damla ayçiçek yağını karıştırıp cildinize sürmektir. Ayçiçek yağı yerine herhangi bir yağ kullanmamaya dikkat edin. Örneğin zeytinyağı, kuru eller için faydalı değil, zararlı olduğu bulunmuştur.

2. Saf (Manuka) bal uygulayın

2. Saf (Manuka) bal uygulayın

Manuka balının bol miktarda antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bulunmuştur. Geleneksel yöntemle tüketmenin yanı sıra, yenileyebileceği için kuru ve tahriş olmuş cilde de uygulayabiliriz.

Bu bal önce kuru olan alanı temizler ve dezenfekte eder. Ardından hasarlı dokuyu yeniden oluşturmaya başlamak için bağışıklık sistemini uyarır. Yanıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmasının nedeni de budur.

3. Gece yatmadan vazelin sürün ve eldiven giyin

3. Gece yatmadan vazelin sürün ve eldiven giyin

Vazelin gibi petrol jeli bazlı ürünler, cildinizi tedavi etme ve nemlendirme konusunda başarılıdır. Tek yapmanız gereken şey geceleri hasarlı ellerinize bol miktarda vazelin sürmek ve bir çift pamuklu eldiven giymektir.

Bu şekilde vazelin elinizde kaldığından emin olursunuz. Eldivenlerin iyileştirici özellikleri yoktur, sadece bulaşmasını önler ve ellerinizi daha yumuşak yapar.

4. Avokado maskesi uygulayın

4. Avokado maskesi uygulayın

Avokadonun nemlendirme özelliği vardır ve birçok vitamin içerir. Yarım olgun avokadoyu 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı jojoba yağı ve yarım çay kaşığı limon suyuyla karıştırmak kuru ellerinizi kurtarabilir. Biraz yulaf ekleyerek karışımı daha da güçlendirebilirsiniz.

Maskeyi 10-15 dakika ellerinize uygulayabilir ve daha fazla emilim için üzerini bir miktar folyo ile kapatabilirsiniz. 15 dakika geçtikten sonra maskeyi biraz ılık suyla temizleyebilir ve güçlü bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

5. B3 vitamini içeren ürünleri kullanın

5. B3 vitamini içeren ürünleri kullanın

B3 vitamini yönünden zengin yiyecekler tüketirseniz ya da niasinamid içeren cilt bakım ürünleri uygularsınız cildinizin nemi artacaktır. Cildinizin daha pürüzsüz ve aynı tonda olduğunu fark edeceksiniz.

Ayrıca dermatologlar, B3’ün cildin bariyerini güçlendirmeye ve nemini daha uzun süre korumasına yardımcı olduğunu söylüyorlar. Elleriniz çok kuruysa, topikal kremleri denemeniz gerekebilir, ancak sonuçları birkaç hafta içinde görebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.