DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Cinsel ilişkinin daha uzun sürmesi için yapabileceğiniz 9 şey

15.07.2021
A+
A-

Makyajının her zaman taze görünmesini isteyenlerin, ‘denizde, havuzda makyajım bozulmasın, yazın tatilde makyaj tazelemekle uğraşmayayım’ diyenlerin ilk tercihleri arasında kalıcı makyaj yer alıyor.

Halk arasında kalıcı makyaj olarak bilinen mikro pigmentasyon son dönemlerde trend olan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Sabah kalktığınızda kaşlarınız var, eyeliner var, dudaklarınız rujlu…

Yaptırılan işlemlerde mikro steril bir iğne ile doku altına pigment enjekte ediliyor. Bu nedenle her şeyin hijyenik olması gerekiyor. Hijyenik olmadığında sağlık problemleri yaşanabilir ve mikrop kapabilirler.

Kalıcı makyajı yapan kişinin lisanslı ve eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir. Kuaför ve güzellik salonlarında bu işlemlerin yapıldığı zamanlar olabiliyor. Odaklanılmış, bu işi yapan, bu iş için açılan yerlerde yaptırmak daha önemlidir.

Ciltte 1 ila 3 yıl arasında kalan kalıcı makyajda tek dikkat edilecek nokta ürünün uygun ve onaylı olması. Bazı yerlerde dövme pigmentleriyle makyaj uygulamaları yapılıyor. Bunlar da zaman içerisinde boyanın renginin değişmesine neden oluyor.

Onaylı, mineralli ve organik ürünlerin kullanılması alerjik bir reaksiyon görülme riskinin önüne geçiyor. Dövme boyası ve farklı bir kimyasal pigment kullanılmadıysa bir sorun ortaya çıkmıyor.

Genç ciltlere uygulanan kalıcı makyaj, hücreler daha hızlı yenilendiği için boyayı atabiliyor. Olgun ciltlerde ise kalıcılığı ne kadar uzun olursa olsun cildin yaşla birlikte esnemesi, elastikliğini kaybetmesi istenilen görüntünün dışına çıkabiliyor.

İlk defa kalıcı makyaj yaptıran bir kişiye kalıcı kaş uygulamasından elde edilen sonuç çok yoğun ve koyu gelebilir. Uygulamanın saç ve kılların rengine dikkat edilerek gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Her zaman kendi renginden bir tık açık renk ile başlanması gerekir. Rötuşa gittikten sonra memnunsa bu şekilde devam edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.