DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Çinliler ‘Ulusal Gün’ tatilinde 212.6 milyar dolar harcadı

08.10.2019
A+
A-

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, harcama kalemleri arasında turizm, eğlence ve beyaz eşya alımı ilk sıralarda yer alıyor.

Bir haftalık tatil boyunca ülkede seyahat rekoru da kırıldı. Tatilin ilk 4 gününde 502 milyon yerli turistten 416,9 milyar yuan ( yaklaşık 60,6 milyar dolar) gelir elde edildi. Bu yılki tatilde yerel yönetimler turizm kampanyalarını düzenleyerek turistleri yeni destinasyonlara çekecek cazip teklifler sundu.

Bu harcama miktarı, Çin hükümetinin bir süredir desteklediği iç tüketimi artırma çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Hükümet, tüketimi teşvik etmek için bazı şehirlerde alışverişi artırmak amacıyla ‘gece ekonomisi’ oluşturma adımları attı. Bu kapsamda sinemalar, müzeler, spor salonları, süpermarketler ve turistik yerler daha uzun süre açık kalıyor. Ayrıca beyaz eşya ve elektronik aletlere olan talebi artırmak için de çeşitli sübvansiyonlar da sağlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.