DOLAR 32,3891
EURO 34,5551
ALTIN 2.384,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Çinli Beyaz Şapkalı Hackerlar; Windows 10, iOS 14 ve Android’i Hackledi

09.11.2020
A+
A-

Çin’in en büyük ve en prestijli hackathon etkinliği olarak kabul edilen Tianfu Cup, geçtiğimiz hafta sonu Çin’in Chengdu kentinde gerçekleşti. Etkinliğe katılan beyaz şapkalı hackerların hacklediği yazılımlar arasında Windows 10, iOS 14, Ubuntu, Adobe PDF Reader, Chrome gibi popüler yazılımlar da bulunuyor.

Söz konusu hackathon etkinliğinde toplam ödül havuzu 1,21 milyon dolar seviyesindeydi ve Çinli siber güvenlik devi Qihoo 360, 744,5 bin dolar ile etkinliğin birincisi oldu. AntFinancial Lightyear Security Lab ile Pang ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Apple, Google, Microsoft gibi yazılım üreticileri, söz konusu açıklarla ilgili bilgilendirildi

hackathon

Hackathon’da rekabet eden takımlar, orijinal bir açık bularak hacklemek için beşer dakikalık üç deneme hakkına sahipti. Yarışmacılar, seçtikleri hedefe ve istismar ettikleri güvenlik açığının türüne göre farklı para ödülleri aldı. 

Söz konusu yarışmanın amacı yazılımlardaki açıkları bulup bunlardan faydalanmak olmadığından tespit edilen tüm açıklar yazılım üreticilerine de bildirilmiş durumda. Ortaya çıkarılan tüm istismarlar önümüzdeki haftalarda yayınlanacak güncellemeler ile giderilecek.

Tianfu Cup’da hacklenen yazılımlar

iOS 14 (iPhone 11 Pro) Android (Samsung Galaxy S20) Windows 10 (versiyon 2004) Ubuntu Chrome Safari Firefox Adobe PDF Reader Docker VMWare EXSi QEMU TP-Link (Asus router yazılımı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.