DOLAR 32,4931
EURO 34,7743
ALTIN 2.492,25
BIST 9.506,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Çin’den Getirilen COVID-19 Aşıları İzmir’de İnsanlar Üzerinde Denenmeye Başladı

08.10.2020
A+
A-

Koronavirüse karşı mücadele etmek adına tüm dünyada aşıların insan deneylerine geçilmeye başlandı. Ülkemizde de insan deneylerine başlayacak aşıların üretiminin dün başladığını duyurmuştuk. Bugün ise İzmir’de Çin’den getirilen COVID-19 aşılarının denemelerine başlandığı açıklandı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gönüllü sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan Çin’den getirilen koronavirüs aşısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şükran Köse öncülüğünde ve Başhekim Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen organizasyonla yapıldı. 

“Aşının ciddi bir yan etkisi gözlemlenmedi”

Sağlık çalışanlarına uyguladıkları aşının ciddi bir yan etkisinin gözlemlenmediğini söyleyen Prof. Dr. Şükran Köse, “Yapmış olduğumuz, bu Faz 3 çalışmasıyla aşının insanları yeterince koruyup koruyamadığı ve ne kadar antikor oluşturduğunu gözlemleme fırsatımız olacak. Bu çalışmada yer almanın, bir enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji hocası olarak beni oldukça heyecanlandırdığını da belirtmek isterim. Yapılan aşı çalışmalarının insanlık ve insanlarımız için umut verici olacağını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Şu anda Türkiye’de aşı denemelerinin sürdüğü 20 merkezden biri olduklarını söyleyen Başhekim Emiroğlu ise, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk etapta 34 gönüllü sağlık çalışanına Çin’den getirilen COVID-19 aşısı uygulandı. İlerleyen günlerde bu sayının daha da fazla artacağı düşünülüyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.