DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

ÇİN’DE YENİ VİRÜS SON DAKİKA! Yeni virüs nasıl bir hastalık? Çin’de çıkan yeni salgın nedir, tehlikeli mi?

Çin, günlerdir gizemli bir salgınla baş etmeye çalışıyor. Hastanelerin dolup taşmasına neden olan ve Avrupa ülkelerine de sıçrayan yeni salgında korkulanın olduğunu belirten uzmanlar, özellikle çocukları etkileyen esrarengiz hastalığın antibiyotiklere karşı dirençli olduğunu ve ilaçlar etki etmediği için bebeklerin ciğerlerinde lezyonlar oluşmaya başladığını duyurdu. Peki, Çin’de yeni virüs son dakika haberleri neler? Yeni virüs nasıl bir hastalık? Çin’de çıkan yeni salgın nedir, tehlikeli mi?

17.12.2023
A+
A-

Koronavirüsü dünyaya bulaştıran Çin yeni bir salgının pençesinde. Kısa sürede Avrupa ülkelerine de sıçrayan gizemli hastalık özellikle çocukları hedef alırken, ilaçlara karşı direnç gösteren hastalık nedeniyle çocukların ciğerlerinde lezyonlar oluşmaya başladığı öğrenildi. Peki, Çin’de yeni virüs son dakika haberleri neler? Yeni virüs nasıl bir hastalık? Çin’de çıkan yeni salgın nedir, tehlikeli mi?

ÇİN’DE YENİ VİRÜS SON DAKİKA

Son haftalarda Çin’in bazı şehirlerinde özellikle çocuklar arasında hızla yayılan bir zatürre türü endişe ve korku yaratmaya devam ediyor. Çin’deki şehirlerin yanı sıra Avrupa’da da bazı ülkelerde tespit edilen salgınla ilgili yeni açıklamalar geldi. Özellikle çocukları etkileyen ve endişe yaratan salgın hastalıkla ilgili yapılan açıklamada antibiyotiklerin etkisiz kaldığı duyuruldu.

YENİ VİRÜS NASIL BİR HASTALIK?

Gizemli virüsün antibiyotiklere karşı dirençli olduğu belirtilirken Avrupa’da Danimarka ve Hollanda’da da vakaların artmasından sonra Dünya Sağlık Örgütü’nün olayı yakından takip ettiği aktarıldı. Çin’in komşusu ve dünyanın en kalabalık ikinci ülkelerinden biri olan Hindistan’da da olası bir salgına karşı teyakkuzda olunduğu duyuruldu.

ÇİN’DE ÇIKAN YENİ SALGIN NEDİR, TEHLİKELİ Mİ?

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg’e konuşan 1.5 yaşındaki bir kız çocuğu sahibi olan Rachel Qiao, “Kızıma verilen hiçbir antibiyotik işe yaramadı. İlaçlar etki etmediği için kızımın ciğerlerinde lezyonlar oluştu ve durumu kötüye gitti. Doktorlar ilaçların dozajını ve türünü değiştiriyor” dedi. California Üniversitesi’nden Zuo-Feng Zhang da, “Eğer antibiyotikler artık işe yaramıyorsa bu da hastalığın daha uzun süreceğini ve salgın riskinin artacağını gösteriyor” dedi.

Haberler.com

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.