DOLAR 32,2226
EURO 34,7321
ALTIN 2.442,07
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Çin lazer tüfeği geliştirdi!

02.07.2018
A+
A-

ZKZM-500 lazerlerini kullanarak bir kişiyi yaklaşık 800 metre mesafeden yakabiliyor. Tüfeğin hedefin elbisesini ve tenini yakabilme kapasitesine sahip olduğunu belirtelim. Tene kalıcı hasar bırakıldığını da vurgulamak gerek. Eğer bir de hedefin kıyafetleri yanıcı yapıdaysa, kişinin alevler içerisinde kalmasının işten bile olmadığının altı çiziliyor. Yani, ölümcül olmama özelliği buradan geliyor ve adeta “Ona göre giyinin!” deniyor.

Sadece 3 kilogram ağırlığındaki silahın 15 kalibre olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, şarj edilebilir lityum bataryalar kullanan tüfek 2 saniyede 1000 vuruş yapabiliyor. Ulusal Sivil Askeri Entegrasyon için Kamu Hizmeti Platformu üzerinden paylaşılan belgelerde, lazer tüfeğin bir silahla aynı sonuçlara sahip olmadığının da özellikle altı çiziliyor.

Sadece Çin ordusu ve polisi için seri üretime hazır olan ZKZM-500 lazer tüfeğin henüz lisanslı bir iş ortağı bulamamış olduğunu da söyleyelim. Bu yeni silahın günümüz Çin modern distopyasından çıkan bir başka uygunsuz teknoloji olduğu düşünülüyor. Örneğin Çin Hükümeti, araçların konumunun takip edilmesi için yeni otomobillere RFID çipler yerleştirme planları içerisinde.

TSK’nın 8 saat atış yapabilen yeni silahı: BORAN

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 105 milimetre havadan taşınabilir hafif çekili obüs sistemi Boran’ın müjdesini verdi. İşte test atışları tamamlanan Boran hakkında tüm detaylar!

Ek olarak, yüksek çözünürlüklü kameralar ile vatandaşların gözetlenerek kuş drone’lar ile kişilerin davranışlarına 2020 yılına kadar puan verilmesi de ülkede gündemde. Bakalım, daha bu tarzda ne örnekler göreceğiz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.