DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çin, Korona virüsüne karşı borsacılardan destek istiyor

06.02.2020
A+
A-

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 500’den fazla kişinin ölümüne yol açan korona virüs salgınına karşı bankaları, aracı kurumları ve fon yöneticilerini zarar gören ekonomiye kaynak sağlamaya çağırdı.
Beijing’den gelen çağrıya cevaben bankalar ultra düşük faiz oranlarıyla kredi veriyorlar, yatırım bankaları şirketlerin virüs karşıtı tahvilleri almasına destek sağlıyorlar ve piyasadaki panik havasını azaltmak için fon yöneticileri hisse satışından kaçınıyorlar.

Ancak, bu adım 2015’te piyasalarda yaşanan sert düşüşün ardından hükümetin o dönemki kurtarma çabalarını akla getiriyor ve Çin’in kurumsal yönetimine dair ve gelecekteki risklerle ilgili endişeleri artıyor. Vuhan DDMC Cuşture & Sports Şirketi, virüsten etkilenen şirketler için oluşturulan “yeşil kanal” aracılığıyla 86 milyar dolarlık tahvil ihracı için Şangay Borsası’ndan onay aldı.

Zhufai Huafa Group, Sichuan Kelun Pharmaceutical ve Çin Nanshan Development Group adlı üç şirket bankalar arası piyasalarda virüsle mücadeleye fon sağlamak için tahvil ihracıyla toplamda 301 milyon dolar topladı.

Şirketler, tahvil ihracından toplanan miktarın ilaç geliştirme programlarında ve inşaa edilecek hastane maliyetlerini karşılamada kullanılacağını açıkladı.

Düzenleyiciler aynı zamanda bankalardan virüsten etkilenen sektörlere daha ucuz fon sağlamalarını ve şirketlerden kredileri geri çekmemelerini istedi. Virüsten en çok etkilenen sektörler arasında turizm, ulaşım ve eğlence sektörleri var. 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.