DOLAR 32,5002
EURO 34,5885
ALTIN 2.496,93
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Çin, kömür üretimini artırmayı planlıyor

18.10.2022
A+
A-

Çin’de geçen yılki elektrik kesintilerinin tekrarlanmasını önlemek için 2025’e kadar kömür üretiminin artırılmasının planlandığı bildirildi. Geçen yıla göre yüzde 12’lik bir artış hedefleniyor.

Çin Devleti Kabine Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Ren Jingdong, hükümetin 2025’te yıllık kömür üretiminin 4,6 milyar tona çıkmasını hedeflediğini söyledi.

Bunun, geçen yılki 4,1 milyar tona göre yüzde 12’lik bir artış olacağı belirtildi. Çin’in, kömürün dengeleyici rolüne sahip çıkacağını vurgulayan Ren, ülkenin “petrol, gaz arama ve geliştirmeyi güçlü bir şekilde ilerleteceğini” ifade etti.

Ren, yetkililerin, hükümetin son 5 yıllık kalkınma planındaki “elektriğin 2025’e kadar yüzde 20’sini ve 2030’a kadar yüzde 25’ini fosil olmayan yakıt kaynaklardan sağlamak için” belirlediği hedeflere ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

“TEMİZ ENERJİ TEDARİKİ SİSTEMİ KURULACAK”

Buna rüzgar, güneş, hidroelektrik, nükleer ve jeotermal enerjisinin de dahil olduğunu aktaran Ren, Çin’in “kapsamlı bir temiz enerji tedarik sistemi kuracağını” kaydetti.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Müdür Yardımcısı Zhao Chenxin de planlarının, Çin’in kuzeyindeki Gobi Çölü’nde 450 milyon kilovatlık “büyük ölçekli rüzgar ve güneş üsleri” inşa etmeyi içerdiğini söyledi.

Rüzgar ve güneş enerjisi alanında büyük bir yatırımcı olan Çin’de ekonomik büyümenin geçen yıl düşmesi ve elektrik kesintilerinin ardından Komünist Parti liderleri, daha fazla kömürle çalışan enerji için çağrıda bulunmuştu.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.