DOLAR 32,6924
EURO 34,8957
ALTIN 2.508,72
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Cilt Mantarı Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Ortak kullanılan havuzlar ve duşlar mantar hastalığının bulaşması için uygun ortamlardır. Bu yüzden bu şekilde ortak kullanılan ortamlarda dikkatli olunmalıdır. Başkalarının kullandığı havlu, çarşaf gibi eşyalardan da geçebilmektedir.

Cilt mantarı özellikle ergenlik dönemlerinde, fazla ter sorunu yaşayan kişilerde, el ve ayaklarını yıkadıktan sonra ıslak bırakan kişilerde sıklıkla görülür. Cilt mantarı nasıl geçer? Geçmesi için birçok farklı önlem alınmalı ve farklı tedavi çeşitleri uygulanmalıdır. Tedavi için öncelikle bir hekime başvurmayı atlamamalısınız. Hekim tedavisinin yanında evde uygulanacak bazı önlemler ve yöntemler de cilt mantarından kurtulma konusunda yardımcı olabilir.

Cilt Mantarından Nasıl Kurtuluruz?

Cilt mantarı nasıl geçer: Tedavinin belirlenebilmesi için mantarın hangi bölgede olduğu önemlidir. Oluştuğu bölgeye göre farklı önlemler alınması gerekebilir.

Cilt mantarı ayak bölgesinde görülüyor ise yanlış ayakkabı tercih ediliyor olabilir. Ayağı fazla sıkan ayakkabılardan uzak durulmalıdır. Ayakkabının konforu ve rahatlığı mantar oluşmaması için önem arz etmektedir. El ve ayaklarda görülen cilt mantarının en büyük sebeplerinden birisi de bölgenin ıslak bırakılmasıdır. El ve ayaklar yıkandıktan sonra ıslak bırakılmamalı, bir havlu yardımıyla mutlaka kullanmalıdır. Cilt mantarları bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha sık görülmektedir. Bu sebeple bağışıklık sisteminin güçlenmesi sürekli karşılaşılan cilt mantarı rahatsızlıklarının geçmesi konusunda önemlidir.

Cilt mantarı nasıl geçer:

Hekimler tarafından cilt mantarının geçmesi için genellikle antifungal özellikli haplar ya da kremler reçete edilmektedir. Hastalığın yerleştiği alan ve türüne göre tedavinin şekli ve süresi değişiklik gösterebilir. Cilt mantarının sebep olduğu kaşıntı problemini gidermek için elma sirkesi uygulanabilir. Bir pamuk yardımı ile mantar oluşan bölgeye günde 3 defa uygulanır. Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde en etkili doğal yöntemlerden bir tanesi çay ağacı yağı uygulamaktır. Çay ağacı yağı bölgedeki iltihabı azaltır. Çay ağacı yağını hindistan cevizi yağı ile seyrelterek mantarlı bölgeye günde 3 kere uygulayabilirsiniz. Özellikle hassas ciltlerde seyreltilmeden kullanılmamalıdır. Cilt mantarının tedavisinde doğal antibiyotik etkisi olan sarımsak kullanılabilir. Ezilmiş bir sarımsağı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz. Karışımı uyguladıktan 2 saat sonra bölgeyi bol su ile yıkayın. Günde 2 kere uygulanabilir. Mantar tedavisinde kullanılan bir diğer doğal yöntem de kekik yağı uygulamasıdır. Kekik yağını seyrelterek enfekte bölgeye günde 3 defa uygulayabilirsiniz. Mantar tedavisinde kullanılan en etkili doğal ürünlerden bir tanesine zerdeçaldır. Zerdeçalı enfekte bölgeye direkt olarak uygulayabilir veya süt ve bal ile karıştırarak gıda şeklinde tüketebilirsiniz. Sitrik asit içerdiği için bölgeye lokal olarak limon suyu uygulamakta mantarın geçmesine yardımcı olacaktır. Fakat güneş etkisi altındayken limon cilt lekelerine sebep olabileceğinden gece kullanılmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.