DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Cilt Kuruluğu Tedavisi

30.07.2020
A+
A-

Cilt kuruluğuna neden olan uygulamaları azaltarak yapacağınız bakımlarla cildinizi güzel günlerine kavuşturabilirsiniz.

1.Duş sürenizi azaltın

Sık duş almak, uzun banyo yapmak, sıklıkla keselemek cilt kuruluğuna neden olan baş etmenler arasında yer alır. Bu süreleri kısaltarak cildinizin pul pul dökülmesine engel olabilirsiniz. Sıcak su kullanımı ise derinizin altındaki nem değerini azaltarak cildinizin kurumasına neden olan bir başka sebeptir. Sıcak su yerine ılık ya da soğuğu yakın su kullanın.

2.Kullandığınız sabunlara dikkat edin

Sodyum loril sülfat ciltteki nemi alıp götüren bir maddedir. Sabunsuz ya da köpüksüz temizleyiciler tercih etmeniz daha güvenlidir. Alkol cildinizi kurutur bu sebeple alkol içeren kokulu temizleyiciler de uzak durarak cildinizin kurumasına engel olabilirsiniz. Cildin dış katmanında bulunan seramid molekülünü içeren temizleyiciler kullanmak cildinizin nem dengesini korumanızda yardımcı olacaktır.

3.Cildinizi nemlendirin

Vücudunuzu veya yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirici bir krem ve losyon sürün. Islak cilde nemlendirici sürmek, nemi ciltte daha uzun süre hapsedilmesini sağlar.

4.Hava şartlarına dikkat edin

Sıcak havalarda güneşe, soğuk havalarda ise rüzgâra karşı cildinizi korumalısınız. Sadece yaz mevsiminde değil, bütün bir yıl boyunca en az 30 faktörlü güneş koruyucu kullanmalısınız. Kışın boyu süren kuru hava ciltteki nemi emerek ciltte kuruluğa sebep olur. Takacağınız bir atkı ile bunun önüne geçebilirsiniz.

5.Bol bol su için

Özellikle yaz aylarında cildiniz sıcaklardan dolayı nem kaybına uğrar. Bu da cilt kuruluğuna sebep olur. Günde en az 2 litre su tüketerek vücudunuzun kaybettiği su miktarını geri kazanabilirsiniz.

6.Yediklerinize dikkat edin

Ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi ciltteki yangısal reaksiyonları da arttıran şeker ve un gibi insülin salınımını arttıracak karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

7.Sağlıklı beslenin

Fındık, fıstık, kuru üzüm, balık, havuç, ıspanak gibi bazı gıdaların cilt kuruluğunu önlediği düşünülmektedir. Bu besin maddelerinin fazla tüketilmesi cilt kuruluğuna çözüm sağlamada yardımcı olacaktır.

8.Kozmetik ürünlere dikkat

Kullandığınız birçok kozmetik ürünün içerisinde bulunan alkol cildinize zarar verir. Özellikle rimelin göz kapakları üzerinde tahriş edici bir etkisi vardır. En azından haftada bir cildinizi makyajdan uzak tutarak dinlendirin.

9.Erkekler için bir öneri

Tıraş olurken cildinizin yağı da gider ve doğal yağın yok olması, cildinizin kurumasına neden olabilir. Tıraş olurken mutlaka tıraş kremi ya da jeli kullanarak, kılların çıkış yönüne doğru kesim yapın.

10.Cildinizi şımartın

Dikkat edeceğiniz uygulamalar dışında cildinize yapacağınız bazı bakım kürleri ile sağlıklı bir cilde sahip olabilir, cildinizi kurumaya karşı koruyabilirsiniz. Evde bulabileceğiniz malzemelerden yapacağınız doğal maskeler ile cildinizi kolaylıkla nemlendirebilirsiniz. Yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı ayrı çırparak sırasıyla 10 dakika yüzünüzde bekleterek cildinizi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Cilt Kuruluğu Nasıl Geçer?

Cilt Kuruluğu Nasıl Geçer?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.