DOLAR 35,4281
EURO 36,4700
ALTIN 3.047,49
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Yağmurlu
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

Cilt Kuruluğu Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Vücudun herhangi bir bölümünde ortaya çıkabilen cilt kuruluğu sorunu ile en çok ellerde, dudaklarda, kollarda ve bacaklarda karşılaşılmaktadır. Genellikle nemlendirici krem kullanımı sonucunda sorun giderilse de bazen altta yatan farklı bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Bu durumda altta yatan sebebin belirlenmesi ve tedavi edilmesi için doktor kontrolü uygun olacaktır.

Cilt kuruluğunu özetle cildin epidermis tabakasında uygun seviyede su bulunmaması olarak tanımlayabiliriz. Yaşlı bireylerde gençlere göre daha sık rastlanmaktadır. Cilt kuruluğu nasıl geçer: geçmesi için öncelikle cilt kuruluğuna neden olan faktörleri bilip ortadan kaldırmak gerekmektedir. Peki cilt kuruluğuna neler neden olur? Gelin birlikte cilt kuruluğu sebeplerine bakalım…

Cilt Kuruluğu Sebepleri Nelerdir?

Cilt kuruluğuna neden olan en büyük faktör hava şartlarıdır. Cilt kuruluğu sorunu ile en çok kış aylarında karşılaşılmaktadır. Çünkü kış aylarında havadaki sıcaklık ve nem seviyesi düşer. Isınmak amacı ile kullanılan kalorifer, şömine, odun sobası gibi araçlar havadaki nemin azalmasına sebep olduğu için ciltte de kuruluk sorununu meydana getirir. Cilt temizliğinde kullanılan sabunlar ve kıyafet temizliğinde kullanılan deterjanlar ciltte kuruluk sorununa neden olabilmektedir. Uzun süren sıcak duşlar da cildin kurumasına sebebiyet verebilmektedir. Fazla klorlu havuzların kullanılması cildin kurumasına sebep olur. Cilt kuruluğuna sebep olan en büyük faktörlerden birisi yeterli sıvı tüketimine dikkat edilmemesidir. Yeterli miktarda sıvı tüketmek cildin nemini kaybetmemesi için önem taşımaktadır. Atopik dermatit ve sedef hastalığı gibi farklı cilt rahatsızlıkları yaşayanlarda kuru cilt sorunu ile daha fazla karşılaşılmaktadır. Kullanılan bazı ilaçlar ciltte kuruluk gibi bir yan etki gösterebilir.

Cilt Kuruluğu Nasıl Geçer?

Cilt kuruluğu nasıl geçer: Cildin nemini kaybetmemesi ve korunması için günlük ihtiyaç duyulan su miktarının tüketilmesi gerekmektedir. Günde ortalama 2,5-3 litre kadar su tüketilmelidir.

Cildin nemini kaybetmemesi için önem taşıyan bir diğer unsur da cildi çok fazla suya maruz bırakmamaktır. Banyo sürelerine dikkat edilmeli ve çok sıcak su kullanılmalıdır.

Soğuk havalarla cilt atkı, eldiven gibi malzemeler ile havadan korunmalıdır.

Cilt kuruluğu nasıl geçer: önleyici tedbirleri almanıza rağmen hala cilt kuruluğu problemi yaşıyorsanız nemlendirici krem kullanımına dikkat etmelisiniz. Nemlendirici kremler suyun cilde hapsedilmesini sağlayarak kurumasını engeller.

Cilt kuruluğu sorunu yaşayanlar cilt temizliğinde sabun yerine temizleyici krem gibi daha yumuşak ürünleri kullanmalıdır. Yüz ve vücut temizleyicilerinde nemlendirici özellikli olanlar tercih edilmelidir.

Cilt kuruluğu problemi ellerde yaşanıyor ise bulaşık yıkama gibi cildi suyla çok fazla temas ettiği aktiviteler yapılırken eldiven kullanılmalıdır. Bulaşık yıkama esnasında kullanılan temizlik ürünleri de cildin nemini kaybedip kurumasına sebep olur.

Beslenme düzenine taze meyve ve sebzeler, balık gibi gıdalar eklenmeli, vücudun ihtiyaç duyduğu maddeleri içeriden alması sağlanmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Maske Kullanırken Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Maske Kullanırken Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.