DOLAR 32,4088
EURO 34,8498
ALTIN 2.448,61
BIST 9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi

24.06.2020
A+
A-

Vücudumuzun en büyük organı olan cildimizin sağlığı oldukça önemlidir. Keza yaşlanma etkilerini azaltmak hem de bedenimizde sağlık bütünlüğü sağlamak için deri bakımımıza dikkat etmeliyiz.

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi

Ayrıca cildimizi korumamız gereken bir takım durumlar da mevcut. Cildimizin korunması gereken en büyük faktör ise güneş. Bilhassa çilli deri yapısına sahip olanların daha artı uyarı etmesi gerekiyor. Güneşin zararlı ışınlarına karşı ekstra tedbirli olması gereken çilli ciltler için güneş kremi manâlı bir kalkan görevi görüyor. Çünkü çilli cilde sahip olanlarımız için güneşim bir öteki alt etkisi ise çilleri arttırması ve güneş lekeleri oluyor. Daha çok yaz aylarında güneşten korunmaya özen gösterilse de kış aylarında da güneş kremi kullanmayı unutmamak gerekiyor. Peki, çilli ciltler için güneş kremi niçin manâlı?

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi Niçin Kayda Değer?
Güneş ışınlarının, korunmasız ciltle temasında çoğu olumsuz durum ortaya çıkabiliyor. Bilhassa çilli cilt yapısına sahip şahısların ciltleri daha hassas ve narin ciltler oluyor. Çilli cilt yapısına sahip kişiler güneşten korunmaya dikkat etmedikleri takdirde ciltlerinde çillerde çoğaltma gözlemleyebilir ve birtakım negatif durumlarla karşılaşabilirler. Çilli ciltler için güneş kremi kullanımı bu yüzden epeyce önemlidir. Güneş kremi kullanılmazsa ciltte meydana gelebilecekler ise;

• Cildin yaşlanma etkisini hızlandırması,
• Buruşukluk oluşumunu tetiklemesi,
• Leke ve ekstra çil oluşumuna yol açması,
• Cildin aşırı kuruması gibi olumsuzluklar sayılabilir.
Bilhassa çilli cilt yapısını sahip kişilerin zararlı etkilerden korunabilmek için mutlaka güneş kremi kullanması gerekiyor.

Çil Artışı Nasıl Önlenir?
Çilli cilt yapısına sahip kişiler güneşten etkilenme ve deri kanseri riski olan grupta yer alıyor. Lakin bu kanser olacaksınız anlamına gelmiyor. Cilt kanseri riskini en aza yıkmak ve çil artışını önlemek için uygulanabilecek bir takım yöntemler var bu yöntemler;
• Cilde soğuk pres uygulamak çil artışının önüne geçmek de etkili yöntemlerden biri. Artı ısı keza çil artışına ayrıca de çillerin koyulaşmasına neden olur. Sıcakla bağlantı eden çilli cilt yapısına sahip kişilerin, korunmak için ciltlerinde pozitif sıcaklık hissettiklerinde soğuk bir temasın yararlı olabileceğini bilmesi gerekiyor.
• Çilli cilt yapısında sahip kişiler güneşlendikten daha sonra cildini mutlaka ve mutlaka güneş sonrası koruyu kremlerle bitmiş nemlendirerek güneşlenme sonrası etkilere de engel olmalıdır.
• Çillerin artmaması için deri bakımına başvurabilirsiniz. C vitamini içeren maskeler bunlardan biri olabilir. İçerisinde antioksidan bulunduran C vitamini çillerin artışını yavaşlatacaktır.
• Çilli ciltler için güneş kremi seçimi de epeyce önemlidir. Düşük faktörlü güneş kremleri yerine yüksek koruma etkin güneş kremleri seçim edilmelidir.

Çilli Ciltler İçin Güneş Kremi Tarifi
Sadece çilli deri yapısına sahip olanlar için yok herkesin kullanabileceği evde güneş kremi tarifi:
Gerekli Malzemeler
• 1 yemek yemek kaşığı kako
• 5 yemek yemek kaşığı çinko oksit
• 1 kadeh avokado yağı
Gerekli bütün malzemeleri bir kabın içerisine alın peşinde pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın ya da blenderden geçirin. sonradan güneşe çıkmadan önce bu karışımı cildinize uygulayın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.