DOLAR 32,2135
EURO 34,7405
ALTIN 2.446,92
BIST 10.308,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Cildi içeriye doğru temizleyen doğal soyucu maske tarifi

22.04.2020
A+
A-

Elma sirkesinin cilde faydaları

Elma sirkesinin cilde faydaları

Cilt soyma ve peeling laf konusu olduğunda, elma sirkesi yüksek asit içeriği sayesinde bir yıldızdır. Asetik asit; elma sirkesinin sahip olduğunu en sık duyduğumuz asittir, ama elma sirkesi bununla birlikte laktik, sitrik ve malik asitlerle doludur.

Elma sirkesinin içinde bulundurduğu doğal meyve asitleri, ölü deri hücrelerini kibarca eksfoliye etmek ve gözenekli olan ödev hızını artırmak da dahil almak üzere çoğu faydaya sahiptir. Hem akne ile savaşmak hem de ciltteki parlaklığı artırmakta büyük rol oynar.

Sert kremlerin ve temizleyicilerin tekrar tekrar kullanılmasıyla, cildi mikroplardan, bakterilerden ve kirlilikten koruyan alıngan asit mantosunu bozabiliriz. Ama elma sirkesindeki doğal asitler; cildinizin asit örtüsünü korurken cildin dokusunu iyileştirmeye tezgâhtar olur.

Elma sirkesini bu değin fantastik yapan şeylerden biri, cildin pH dengesini geri kazandırması ve cildin doğal savunmasını onarmasına tezgâhtar olmasıdır. Ayrıca, yüzünüze elma sirkesi uygulamak, cildin derinliklerine ulaşacak yardımsever vitaminler, mineral tuzlar ve amino-asitler de sağlar.

Elma sirkesini organik elma püresi ile birleştirmek, ölü cilt hücrelerini temizleyen nazik, doğal asitlerin dozunu arttırırken; bakterileri öldürmeye, fazla leke, yağ ve makyajı gidermeye ve ölü cilt hücrelerini çözerek hafifçe pul pul dökmeye muavin olur.

Bu tarif için sadece iki malzemeye ihtiyacı var...

Bu tanım için yalnızca iki malzemeye ihtiyacı var…

Bu tanımlama için sadece iki basit malzemeye ihtiyacınız var: 1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi ve 1 yemek yemek kaşığı elma püresi, tercihen organik veya ev yapımı. Hassas bir cildiniz varsa elma sirkesini seyrelerek kullanmayı deneyin. Maskeyi uygulamadan önce, bütün makyajınızı çıkarın ve yüzünüzü yıkayın. Daha Sonra maskeyi yüzünüze ve boynunuza temiz elleriniz ile uygulayın, fakat göz bölgesinden kaçının.

Kıvamı azıcık akıcı olabileceğinden akabilir. böylece yere damlamasını önlemek için 10-15 dakika uzanın. Ardından maskeyi yumuşak bir kumaş ve soğuk su ile çıkarın ve daha sonra cildinizi iyi bir nemlendirici ile nemlendirin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.