DOLAR 32,3602
EURO 35,0056
ALTIN 2.325,97
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Çikolata Yedikten Sonra Yapmanız Gereken Bir Şey V…

28.08.2021
A+
A-

Son zamanlarda çikolatanın faydalarına dair birçok şey duyuyoruz. Peki çikolata tüketirken dikkat etmemiz gereken şeyler nedir? Çikolata diş sağlığını nasıl etkiler? Merak edilen detaylar haberimizde…

Son günlerde, çikolata  severleri mutlu eden söylemlerden biri de çikolata tüketiminin tansiyonu düşürdüğü ve inme riskini azalttığına dair olumlu gelişmelerin gündeme gelmesidir. Fakat buna ek olarak normalin üzerinde bir çikolata tüketiminin de kalp rahatsızlıklarına ve obeziteye neden olabileceği uzmanlar tarafından sık sık hatırlatılmaktadır. 

Bunun yanı sıra aşırı çikolata tüketimi bilhassa diş çürümesi gibi ağız ve diş sağlığı problemlerine de sebebiyet vermektedir.

Bilindiği üzere, çoğu kişinin vazgeçilmezi olan çikolata yüksek düzeyde doğal ya da işlenmiş şeker içermektedir. Her iki tip şeker de diş minesine oldukça zarar vericidir ve nihai olarak dişlere gereken önem gösterilmediği takdirde çürümelere yol açmaktadır.

DİŞ BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

– Florürlü bir diş macunu ve yumuşak bir diş fırçası ile dişler günde minimum 2 kez olmak üzere 45 derecelik bir açı ile yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır.

– Diş aralarında biriken artıklar diş ipiyle etkili bir biçimde temizlenmelidir.

– Diş fırçalama işlemleri tamamlandıktan sonra daha koruyucu bir ağız temizliği için ağız bakım sularının kullanılması da tavsiye edilmektedir.

– Diş fırçasının 3 ayda bir mutlaka yenilenmesi gerekmektedir. 

DİŞ BEYAZLATMADA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER 

– Karbonat ve limon ikilisi dişlerin hem temizlenmesini sağlar hem de beyazlaştırmada önemli bir rol oynar. Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı karbonat koyun üzerine birkaç damla limon suyu sıkarak fırçalama işlemini gerçekleştirin.

– Diş fırçanızın üzerine serpiştirdiğiniz tarçın ve adaçayı dişlerinizin sağlıklı bir görünüme kavuşmasında etkilidir.

– Çilek, diş beyazlatma işleminde en çok etki gösteren meyvelerden biridir. Püre haline getirdiğiniz çileği diş fırçanızın üzerine koyarak bembeyaz gülüşlere sahip olabilirsiniz.

HANGİ ÇİKOLATA TERCİH EDİLMELİ? 

Çikolatanın hammaddesi olan kakao antioksidan etkilere sahiptir. Cilt sağlığında da olumlu etkileri bulunmaktadır. Magnezyum açısında da zengin olan kakao, kalp çarpıntısı, adet dönemindeki ağrılar, idrar yollarında yaşanan enfeksiyonlar gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Kakaodan yüksek faydaları sağlayabilmemiz için en az %70 kakao içeriğine sahip bitter çikolataları tercih etmemiz gerekmektedir. 

Sağlıklı bir vücut için çikolata tüketimini uygun ölçülerde tutmalı, ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.