DOLAR 32,5877
EURO 34,8539
ALTIN 2.496,12
BIST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

CİHAN SÜTŞURUP 80’LERİN BANKER YALÇIN’I MI?

23.07.2020
A+
A-

“İMKB GÜVEN TAZELEDİ”

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İMKB son bir aydır borsada yasadışı işlem yapan bir çok kişiye milyonluk cezalar keserek bu kişileri deşifre etmişti.

İMKB’nin bu kararları tutumu borsada işlem yapan gerçek yatırımcıların güvenini tazeledi.

“HER GÜN YENİ BİR HİKAYE”

Türkiye’de her gün yeni bir borsa oyununun ortaya çıktığı şu günlerde tozlu raflardaki belgelerde bir bir deşifre olmaya başladı. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde bir çok yayın organında geniş yer buldu. Bu sefer ki borsa Kahramanı Cihan Sütşurup isimli borsa yasaklısı. Peki nasıl oluyor da borsa yasaklısı olduğu halde İMKB’deki bir takım güçleri arkasına alarak hala işlem yaptırabiliyor. İşin ilginç yanı ise; Borsa’da işlem yapacak kişilere Faiz yöntemi ile para verdiği iddia edilen Cihan Sütşurup hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

“CİHAN SÜTŞURUP NEREYE KOŞUYOR?”

Zaten Google’a arama motorunda Cihan Sütşurup adını yazdığınız zaman kendisi hakkında Tefecilikten, yasadışı işlemden Borsada manüpilasyon’a kadar, hakkında açılmış onca dava haberi ve SPK’nın işlem yasağı getirdiği haberlerinin bir takım güçler tarafından silinmiş olduğu görülüyor.

“GELECEK GÜNDEM’E GELEN İHBARLARA GÖRE”

Peki kimdir bu borsada at koşturduğu iddia edilen Cihan Sütşurup? Cemiyet hayatında iş adamı olarak bilinen ve yaptığı bir takım yardımlar ile bilinen hayırsever kişiliğini ön plana çıkaran bu sayede çevresinde iyi bir imaj çizmeye çalışan Sütşurup’un aslında bu kadar da masum olmadığı ile ilgili haberlerin her ne kadar sildirsede tozlu raflardaki yerini aldığı aşikar ortada.

“TOZLU RAFLAR BİR BİR AÇILIYOR”

Borsa Dünyasında yasadışı işlemler yaparak küçük yatırımcının cebine gözünü diken ve bu sayede lüks hayat içinde yaşam süren Cihan Sütşurup‘un bu hikâyesi bizleri tekrar tozlu raflara açmaya yöneltti.

“BANKER YALÇIN’IN HİKAYESİ İLHAM KAYNAĞI MI OLDU”

Cihan Sütşurup’un hikayesi bizlere 1980’li yılların ünlü Banker’i Banker Yalçın’ı hatırlattı.

1962 yılında fakir bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da doğdu. Tek amacı zengin olmaktı. Daha 17 yaşında İller Bankasının çay ocağında çalışırken banker oldu. Toplam 3.800 kişiden o dönem 9.1 milyon Dolar toplamıştı. (Bugünün kuru ile toplam 62 milyon TL)

O yıllarda Ünlü Gazeteci Emin Çölaşan Banker Yalçın ile ilgili “Yalçın Nereye Koşuyor ve Yalçın’ı kim kurtaracak adlı iki kitabı bulunuyor.

İşte tozlu raflardaki bu hikaye bize Cihan Sütşurup Nereye Koşuyor’u akıllara getirdi.

“CİHAN SÜTŞURUP’U KİMLER NEDEN KOLLUYOR?”

SPK tarafından yasaklı olduğu halde hala küçük yatırımcının cebine gözünü diken ve yasadışı işlemler yapan Sütşurup o kadar ceza almasına rağmen nasıl oluyor da hala İMKB işlem yaptırabiliyor? İşte cevap bekleyen sorular; Cihan Sütşurup nasıl oluyor da SPK’dan ceza yasaklarını kaldırtıyor? Sütşurup’u SPK gibi bir koruyan bir takım güçler mi var?

Anlaşılan o ki borsa dünyasının altından daha çok sular akacağa benziyor.

Kaynak: gelecekgundem.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.