DOLAR 32,3423
EURO 35,1164
ALTIN 2.307,30
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ciğerleri Üşütmek Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Solunum yolları enfeksiyonlarına, hırıltılı nefes alıp vermeye ve akciğer ağrılarına neden olarak normal hayatı sekteye uğratabilir. Peki, ciğerleri üşütmenin belirtileri nedir? Ciğerleri üşütmek nasıl geçer?

Ciğerleri Üşütmek Nasıl Gerçekleşir?

Ciğerleri üşütmek nasıl geçer sorusunu yanıtlamadan önce ciğerlerin nasıl üşütülebileceğine bakalım.

Bunun ilk akla gelen nedeni, soğuk havalarda vücudun ısısını dengede tutmaya yetecek kadar kalın kıyafetler giymemektir. Aynı zamanda, yağmurda ıslanmak ya da suya düşmek gibi, vücut sıcaklığının düşmesine neden olacak faktörlerin hemen ortadan kaldırılmaması da ciğerleri üşütmeye neden olur. Islanma durumunda derhal kurunmalı ve ısınmalısınız.

Bunun dışında, ayakların soğuk almaması da ciğerleri üşütmemek için önemlidir. Bağışıklığı yükseltecek yiyecekler tüketmek, gerekirse takviye vitaminler almak da ciğer üşütmesinin etkilerini kolay atlatmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda, alkol ve sigara kullanımı da ciğer üşütmesinin ağır seyretmesine neden olur.

Ciğerleri Üşütmenin Belirtileri Neler?

Ciğerleri üşütmek nasıl geçer demeden önce, ciğer üşütmeleri belirtileri taşıyor musunuz bir bakalım.

Akciğerlerde ağrı ortaya çıkması. Sürekli ve şiddetli öksürük Nefes darlığı Nefes alıp verirken ciğerlerden ıslığa benzeyen, hışırtılı bir ses çıkması Ateşin yükselmesi Sırt bölgesinde ortaya çıkan çeşitli kas ağrıları. Halsizlik ve yorgunluk

Ciğerleri Üşütmek Nasıl Geçer?

Ciğerlerin üşütülmesi beraberinde ciddi enfeksiyonları getirebilir. Bu nedenle, ciğer üşütmesinden sonra uzun süredir iyileşemediyseniz ( 4 ya da 5 gün gibi bir sürede) doktora başvurmalısınız.

Bununla birlikte, tedaviye yardımcı olacak, evde uygulayabileceğiniz birtakım yöntemler bulunmaktadır. Peki, ciğerleri üşütmek nasıl geçer?

İlk olarak, yeterince dinlenmeli ve vücudunuzu sıcak tutmalısınız. Ayakların sıcak tutulması da önemlidir.

Düzenli ve kapsamlı bir beslenme programı uygulanmalıdır. Aynı zamanda, bağışıklık seviyesini güçlendirmek için tüketilmesi gereken çeşitli yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler, yaban mersini, tebomin içeriği bulunan bitter çikolata, kurkumin içerikli zerdeçal, C vitamini deposu brokoli, A vitamini açısından zengin tatlı patates, E vitamini, C vitamini barındıran antioksidan içerikli ıspanak bağışıklığı güçlendirmek için tüketilebilir. Şimdi gelelim, ciğer üşütmesine iyi gelecek yöntemlere.

İlk olarak, sıcak duş ve buhar terapisi, ciğerlerin rahatlamasını sağlar.

Ciğerleri üşütmek nasıl geçer sorusunun cevaplarından biri de kekiktir. Doğal kekikler bu konuda daha çok işe yarayacaktır. Kekik çayı hazırlayarak tüketmek ciğer üşütmesine iyi gelir. Soğan suyu ve bal karışımı hazırlamak da ciğer üşütmesine iyi gelmektedir.

Siyah üzüm tüketimi hem kan hücrelerinin artmasını sağlayacak hem de akciğer üşütmesine iyi gelecektir.

Her derdin devası zencefil çayı yapılarak tüketilebilir. Ya da bir kaşık toz zencefil ile bal ve tarçın karışımı yaparak tüketilebilir.

Adaçayı da akciğere iyi gelmektedir. Tavuk suyu çorbası da faydalı olacaktır. Okaliptüs ve ekinezya gibi bitkisel tedaviler de uygulanabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Akciğerde Neden Leke Olur?

Akciğerde Neden Leke Olur?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.