DOLAR 35,3827
EURO 36,4499
ALTIN 3.039,92
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

Ciğer Ötmesi Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Ciğer ötmesi denilmesinin nedeni de nefes alırken ciğerlerden ses çıkmasıdır. Ciğer ötmesi, ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Bu yazımızda ciğer ötmesinin nedenlerinden ve çözüm yollarından bahsedeceğiz. Peki, ciğer ötmesi nasıl geçer?

Ciğer Ötmesi Nedir?

Ciğer ötmesi nasıl geçer sorusuna cevap vermeden önce, ciğer ötmesinin ne olduğundan bahsedelim. Ciğer ötmesi, diğer adıyla hırıltılı solunum, akciğerlerden nefes alıp verme sırasında ıslık, hırıltı ya da düdük sesi gibi bir sesin devamlı olarak duyulmasıdır.

Ciğer Ötmesinin Nedenleri Nedir?

Ciğer ötmesinin nedenlerinden ilki, üst ve alt hava yollarında daralmanın ortaya çıkmasıdır. Aynı zamanda, tıkanan hava kanalları nedeniyle de ciğer ötmesi ortaya çıkar. Bu tıkanmaya tümör ta da yabancı bir cisim neden olabilir. Ciğer ötmesi nasıl geçer sorusunu yanıtlamadan önce, ciğer ötmesine neden olabilecek hastalıkları sıralayalım:

Enfeksiyon Havayolu ödemi Astım KOAH Bronşit Kalp yetmezliği Akciğer kanseri Sigara tüketimi Çeşitli ilaçlar Neoplasm Vokal kord disfonksiyonu Parazit infeksiyonları Aspirasyon Pulmoner ödem Karsinoid sendrom Epiglot iltihabı Anfizem

Ciğer Ötmesi Nasıl Geçer?

Ciğer ötmesinin ne olduğunu ve nedenlerini sıraladık. Şimdi de ciğer ötmesi nasıl geçer ona bakalım.

İlk olarak, eğer sürekli bir hışırtı probleminiz varsa, balgam atıyorsanız, nefes alış verişinizin kalitesi düşükse, uyumakta zorluk çekiyorsanız, kesinlikle bir doktor muayenesi yaptırmalısınız. Çünkü, yukarıda sıraladığımız hastalıkların birçoğu oldukça ciddi olup, hayati tehlikeye neden olabilirler.

Eğer, hafif semptomlar gösteriyorsanız ya da doktor kontrolünden sonra uygulanan tedaviye yardımcı olmasını istiyorsanız bazı yöntemler deneyebilirsiniz.

Ciğer hırıltısına ve ötmesine en iyi gelecek yöntemlerden biri, hava yolunuza buhar terapisi uygulamaktır. Nefes darlığı çeken çoğu hastaya uygulanan bu terapi, grip gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklarda nefes alış verişi rahatlatmak için sıkça kullanılan buhar terapisi, solunum yollarındaki tıkanıklığı açılmasına yardımcı olur.

Buhar terapisini uygulamak için ilk olarak, su kaynatın. Bu suyu genişçe bir kaba dökün. Nane yağı gibi uçucu yağlar kullanmak ekstra rahatlama sağlayabilir. Daha sonra, buharı doğrudan soluyabilmek için çarşaf, havlu ya da benzeri bir kumaşla başınızı ve kabı içine alacak şekilde kapatın. Ardından, derin nefesler alarak buharı dağılana kadar bir on dakika kadar nefes alıp vermeye devam edin. Bu tedaviyi, ciğerlerinizdeki hışırtıya göre, günde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

Sıcak bir duş almak da hava yollarını rahatlatacaktır. Ilık ve sıcak limonlu su içmek de ciğer ötmesine fayda sağlar. Papatya ve zencefil çayı da ciğer ötmesine iyi gelir. Sıcak, kremasız bir çorba da işe yarayacaktır.

Sarımsak, zencefil ve zerdeçalın da nefes yollarını açmakta faydalı olduğu bilinmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Akciğerde Neden Leke Olur?

Akciğerde Neden Leke Olur?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.