DOLAR 32,3770
EURO 34,7496
ALTIN 2.411,97
BIST 10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Chrome Web Store‬‬’da kripto madenciliği engellendi

03.04.2018
A+
A-

Kripto para madenciliği yapmak için bildiğiniz gibi sadece sizin bilgisiyarınızın kullanılmasına gerek yok. Yazacağınız küçük bir script ile internete bağlı olan bilgisayarlara virüs bulaştırabilir ve diğer PC’ler üzerinden kripto para madenciliği yapabilirsiniz.

Tarayıcı bazlı kripto para madenciliğinin önüne geçmek için geçtiğimiz aylarda Adblock kripto madenciliği koruma özelliğini devreye sokmuştu. Şimdiki süreçte ise Google’dan bir hamle geldi. Google, Chrome tarayıcısına resmi olarak eklenti yüklenmesine imkan sağlayan Chrome Web Store‘dan kripto para madenciliği yapmaya yarayan tüm eklentileri kaldırdı.

Chrome 66 beklenen özellikle geliyor!

Chrome 66 ile birlikte Chrome 64 sürümünden beri kullanıcıların gelmesini beklediği önemli bir özellik sonunda sunulacak. İşte, Chrome 66 ile sunulacak o özellik!

Kripto para madenciliği için Chrome Web Store’a yüklenecek olan eklentilerin de red edileceğini açıklayan Google, bu hamlesi ile istemsiz bir şekilde yüklenen eklentilerin önüne geçip, kullanıcılarının güvenliğini üst seviyeye çıkaracak. Peki, Google daha önce bu tip eklentilere neden izin vermişti?

Google, kripto paranın yaygınlaşması ile kullanıcılarına bir jest yapmış ve bu eklentilere izin vermişti. Google eklentiler için belirli kriterleri de şart koşmuştu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve mağazadaki eklentilerin yüzde 90‘ı bu kriterlere uymadı. Google da kalıcı bir çözüm olarak eklentileri komple kaldırmakla çok doğru bir hamle yapmış oldu.

İşlemci ve ekran kartının gücünü adeta sömüren kripto para madenciliğine önümüzdeki dönemlerde daha fazla yaptırım uygulanacağını düşünüyoruz. Teknoloji devlerinin karşı çıktığı bu para birimi için yolun sonu yakında görünebilir.

:: Devlet tarafından denetlenemeyen kripto paralarda gelecek görüyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.